Kamuoyu baskısı geri adım attırdı

Milletvekili Bulut, elektrik şirketlerinin temsil, ağırlama giderlerinin vatandaşa fatura edildiğini kamuoyu ile paylaşmıştı.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut 5 gün önce bir açıklama yaparak Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e soru önergesi verip “Elektrik dağıtım ve tedarik şirketlerinin temsil, ağırlama, seyahat ve dernek aidat giderlerini 5 yıl boyunca elektrik faturalarına yansıtılmasını” kamuoyunun gündemine taşımıştı. İşte bu soru önergesi ve kamuoyu oluşturulmasının ardından geri adım atıldı.
EPDK’DAN ‘ALMAYACAĞIZ’ AÇIKLAMASI
Bulut’un bu açıklamalarından sonra Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz elektrik dağıtım şirketlerinin bağış, sponsorluk, reklam ve tanıtım giderleri, ceza, temsil ve ağırlama, ilan ve dernek aidat giderlerini artık tarifeden alamayacağını açıkladı.Yılmaz, yeni dönemde önceliğin tüketicilere kaliteli hizmet sunulması olduğuna dikkati çekerek, "Dağıtım şirketleri kaliteli hizmet sunduğu ölçüde gelir kazanacak. Tüketiciyi üzen, kaliteli hizmet vermeyen ise gelir kaybına uğrayacak." ifadelerini kullandı.
BULUT: SEVİNSEK Mİ ÜZÜLSEK Mİ?
EPDK’nın açıklamalarını değerlendiren CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, “Milletin vekili olarak asli görevimizi yaptık. Halkın sırtından birilerinin zengin olmasının önüne geçtik. Eğer biz konuya müdahil olmasaydık eminim ki bu halkın sırtından geçinme olayı resmen hayata geçirilecekti. Geri adım attıkları için mi teşekkür edelim. Yoksa siyasi iktidarın bu kadar halkı düşünmedikleri için mi kızalım. Bir türlü işin içinden çıkamadım. Sonuç itibariyle halkın ağır yüküne eklenen bu yüke engel olabildiysek ne mutlu bizlere” ifadelerini kullandı.