Kan Film Festivali 11-12-13 Mayıs 2018'de

3'üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Kan Film Festivali'nin 11-12-13 Mayıs 2018 tarihlerinde Adana'da gerçekleştirileceği bildirilirken, Kan Hastalıkları Federasyonu ile Türk Kızılayı festival organizasyonu için işbirliği protokolü imzaladı.

Kan Hastalıkları Federasyonu ve Türk Kızılayı işbirliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adana Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Belediyesi, Yüreğir Belediyesi ve diğer sponsorların öncülüğünde gerçekleştirilen Kan Film Festivali her yıl geleneksel olarak Adana’da hayata geçiriliyor. Festivalin amacı kan bağışı bilincini sinema ile topluma anlatmak, genetik ve edilsen olan kan hastalıkları hakkında toplumda farkındalık yaratarak yeni hasta doğumunu önlemek olarak açıklanırken, 3’üncü Uluslararası Kan Film Festivali’nin bu yıl 11-12-13 Mayıs tarihlerinde yapılacağı bildirildi.
 
FESTİVALDE BİRLİKTE ÇALIŞACAKLAR
Bu kapsamda Türk KızılayıOrta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tunçhan Demir ve Kan Hastalıkları Federasyonu Genel Başkanı Ali Kılıç festival organizasyonu için işbirliği protokolü imzaladı. Protokol ile festivalde Türk Kızılayı ile Kan Hastalıkları Federasyonu ortak çalışma içerisinde bulunarak festival kapsamında film gösterimleri, sergiler, kan bağışı etkinlikleri, farkındalık yürüyüşü ve ödül töreni gerçekleştirilecek.
 
OLUMLU GELİŞMELER VAR
Protokol töreninde konuşanKan Hastalıkları Federasyonu Genel Başkanı Ali Kılıç, toplumun tüm kesiminin kan bağışı bilincine ulaşmasını sağlamak ve ülkemizde bulunan Talasemi, orak hücre anemisi, lösemi gibi hastalıklar karşısında farkındalık yaratarak hasta doğumunu önlemek ve mevcut hastaların hayat kaliteleri artırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kılıç,“Son dönemde tıbbın ilerlemesi ve teknolojinin gelişmesi sayesinde kök hücre ile nakil olan hastalarımız sağlığına kavuşmaktadır. Başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere TürkKızılayı’nın yürüttüğü ‘TürkKök’ projesi ile sağlığına kavuşan hastalarımız adına teşekkürü bir borç bilirim” dedi.
 
HER ZAMAN DESTEKÇİYİZ
Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tunçhan Demir de, “Adana’ya kazandırılan Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarımız kasım ayında faaliyet başlayarakserolojik testlerin çalışılmasında ve test sonuçlarının daha kısa sürede çıkmasında büyük önem taşımaktadır. Türk Kök kapsamında ülkemiz genelinde gönüllü kök hücre vericisi olarak 295 bin 103 kişiden kök hücre toplanmış olup tedavi bekleyen hastalara nakil olmaları için aracı olmaktayız. Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi olarak yıllık kan bağışımız 203 bin 514 ünite ve bu sayı Türkiye’deki kan bağışının yüzde 10’una tekabül etmektedir. Bu açıdan Kan Film Festivali gibi organizasyonlara her zaman deste oluyoruz” diye konuştu.