KAPLAN BERABERLİĞE ABONE OLDU

Spor Toto 1. Lig'deki temsilcilerimizden Adanaspor adeta beraberliklere abone oldu. Turuncu Bezalı, ekip zorlu İstanbulspor deiplasmanından beraberlik çıkarmayı başardı.

Spor Toto 1. Lig'deki temsilcilerimizden Adanaspor adeta beraberliklere abone oldu. Turuncu Bezalı, ekip zorlu İstanbulspor deiplasmanından beraberlik çıkarmayı başardı.
Ligin ilk maçında kendi sahasında Elazığspor ile berabere kalan Turuncu Beyazlılar, deplasmanda Ümraniyespor'a 2-1, evinde Afjet Afyonspor'a 2-0 yenildiği maçların ardından çıktığı Altay ve İstanbulspor maçlarından sahadan beraberlikle ayrıldı.
Geçtiğimiz hafta İzmir deplasmanında ligin iddialı ekiplerinden Altay karşısında galibiyeti kaçıran Adanaspor,tıpkı Altay maçında olduğu gibi öne geçmesine rağmen skoru korumayı başaramadı. Altay karşısında 82'inci dakikada beraberliği sağlayan Turuncu beyazlı ekip bu kez ise 88'inci dakikada Barış Örücü'nün golüne engel olamayarak sahadan bir puanla ayrılmaya razı oldu.
TAKIMINI KURTARAN KAPTAN
Uzun bir sakatklık döneminden sonra altay maçcı ile yeşil sahalara dönen Kaptan Onur Akbay, İzmir deplasmanında olduğu gibi İstanbulspor karşısında da güzel bir oyun sergiledi. İstanbulspor karşısında hem savunmada, hem ileride iyi şilere imza atan Onur Akbay, 27'inci dakikada Eren Keleş'in ortasında ceza sahas içearisnde yaptığı kafa vuruşuyla takımın öne geçirdi. onur Akbay, takımına bir puan getiren golü kaydetmenin yanısıra defansda yaptığı yerinde müdahaleler ile Turuncui Beyazlı takımın vazgeçilmezi olduğunu gösterdi.
Onur Akbay'ın istanbulspor karşısında gösterdiği performans Teknik Direktör Cihat Arslan tarafından da övüldü. Arslan, Onur Akbay ile ilgili bir soru üzerine, Onur Akbay'ın performansını övdü ve diğer futbolculara örnek olmasını istedi. Arslan, “Onur Akbay eski talebem. Değerli bir oyuncu. Ondan beklenen performanstı. Hem kaptan hem abi. Diğer oyunculardanda performans arttırmasını bekliyoruz. Kırılgan bir takımız galibiyet almamanın üzerimizdeki psikolojisi var. Devre arasına kadar zor telafi edilir durumlar var. Antrenmanla performansları yükselterek daha maça hazır hale gelmemiz lazım. İstanbulspor’u tebrik ederim” dedi.
"DEĞİŞİKLİKLERİN KARŞILIĞINI ALAMADIK
Adanaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, “Maçtaki oyuncu değişikliklerimiz karşılığını vermedi” diye konuştu.  Karşılaşma sonrası basın toplantısında konuşan Adanaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan milli takım arası iki takıma da iyi geldiğini ifade ederek, “İstanbulspor son dönemde iyi oyuncular aldı. Onlarda Adana Demirspor maçıyla özgüven yakaladı. Biz de Altay maçıyla özgüven yakaldık. Oyunun başına baktığımızda Cruyff’un bir sözü var, ‘Futbol basit oyundur zor olan basit oynayabilmek.’ Biz basiti yaptığımızda iyi şeyler yaptık. Ne zaman fantaziye kaçtık sıkıntılı bir süreç oldu. Yoksa kazanacak pozisyonlara getirdik. 2. golü atabilseydik çok farklı olabilirdi. Oyuncu değişikliğimiz karşılığını vermedi. Rakibin hamleleri karşılığını verdi. 3 oyuncum takımı 8 kişi bıraktı onlarda 3 oyuncu olarak fazlalaştı. Görev ve taktik anlayışta pozisyonlarda hata yaptık. Bu affedilir bir şey değildi. Kazanamanın verdiği kırılganlık oldu” ifadelerini kullandı.
Transfer döneminde sıkıntılar yaşadığını anlatan Arslan, “Ülkemizin yurt dışı kaynaklı yaşadığı saldırırlarla kurlarda sıkıntı oldu ve santrafora oyuncu alamadık. Kone son dakika transferi ve 6 aydır antrenman yapmıyor. Elimizde başka kimse yok. Robertte sakat olduğu için Kone forma giyi. Oyuncu değişikliklerinde zorlandık forvette. Bu durum bizi yoruyor. Diğer oyuncular pozisyona girdi. Oyuncu değişikliklerinden sonra İstanbulspor puanı haketti” diye konuştu.
BAYRAM AKGÜL DE İZLEDİ
Adanaspor'un deplasmanda İstanbulspor ile oynadığı maçı Başkan Bayram Akgül de izledi. Akgül, İstanbulspor Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan maçta takımı yalnız bırakmadı. Akgül, şeref tribününde maçı ilzelrekn oldukça heyecanlı dakikalar yaşadı.