KAPLAN'DA KAZANAMAMA SIKINTISI

Adanaspor'da kazanamamanın getirdiği psikolojik sıkıntı kendini iiyce hisettirmeye başladı. Teknik Direktör Cihat Arslan, Turuncu Beyazli ekibin kırılgan bir takım olduğunu belirterek, "Galibiyet alamamanın üzerimizdeki psikoloji var" dedi.

Adanaspor'da kazanamamanın getirdiği psikolojik sıkıntı kendini iiyce hisettirmeye başladı. Teknik Direktör Cihat Arslan, Turuncu Beyazli ekibin kırılgan bir takım olduğunu belirterek, "Galibiyet alamamanın üzerimizdeki psikoloji var" dedi.
Takımının devre arasına kadar zor telafi edilir durumları olduğunu vurgulayan Arslan, antrenmanla oyuncuların performanslarını yükselterek maçlara hazır hale getirmeye çalıştığını belirtti.
İstanbulspor karşısında yaptıkları değişikliklerden karşılık alamadıklarını söyleyen Arslan, "Altay maçıyla özgüven yakaladık. Oyunun başına baktığımızda Cruyff’un bir sözü var, ‘Futbol basit oyundur zor olan basit oynayabilmek.’ Biz basiti yaptığımızda iyi şeyler yaptık. Ne zaman fantaziye kaçtık sıkıntılı bir süreç oldu. Yoksa kazanacak pozisyonlara getirdik. 2. golü atabilseydik çok farklı olabilirdi. Oyuncu değişikliğimiz karşılığını vermedi. Rakibin hamleleri karşılığını verdi. 3 oyuncum takımı 8 kişi bıraktı onlarda 3 oyuncu olarak fazlalaştı. Görev ve taktik anlayışta pozisyonlarda hata yaptık. Bu affedilir bir şey değildi. Kazanamanın verdiği kırılganlık oldu” dedi.
Transfer döneminde sıkıntılar yaşadığını anlatan Arslan, “Ülkemizin yurt dışı kaynaklı yaşadığı saldırırlarla kurlarda sıkıntı oldu ve santrafora oyuncu alamadık. Kone son dakika transferi ve 6 aydır antrenman yapmıyor. Elimizde başka kimse yok. Robertte sakat olduğu için Kone forma giydi. Oyuncu değişikliklerinde zorlandık forvette. Bu durum bizi yoruyor. Diğer oyuncular pozisyona girdi” diye konuştu.
BOLU MAÇI TELAFİ MAÇI OLACAK
İki hafta üst üste deplasmanda önce Altay, ardından İstanbulspor maçında galibiyeti kaçıran taraf olan ve beraberlikle yetinen Adanaspor, Cumartesi günü Adana'ya Boluspor ile oynayacağı maçı zararları telafi maçı olarak görüyor. Turuncu Beyazlı futbolcular, ligin zirvesine bulunan Bolu'yu Adana'dan eli boş göndereceklerini belirterek, "Bolu güçlü bir takım ama biz de güçlüyüz. Altay ve İstanbulspor maçında yaşadığımız şanssızlıklar bu maçta son bulacak. Ligdeki ilk galibiyetimizi Boluspor'u yenerek alacak ve yükselişe geçeceğiz" dedi.
KAPTAN TAKIMINDAN EMİN
 Adanaspor takım kaptanı onur Akbay, iyi bir kadroları ve teknik yönetimi olduğunu belirterek, Turuncu Beyazlı takımın ilerleyen haftalarda gerçek kimliğini sahaya yansıtacağını belirtti. Uzun bir sakatlık döneminin ardından forma giydiği Altay ve İstanbulspor maçlarında oynadığı futbolla sporseverlerin hayranlığını bir kez daha üstüne toparlayan Onur Akbay, takımın giderek oturduğunu ancak kazanamamamın getirdiği psikolojik sıkıntıyı da en kısa zamanda aşacaklarını ifade etti.