Kaplan kaçan galibiyete yanıyor

Adana derbisinde play-off mücadelesi yapan Adana Demirspor karşısına bir çok futbolcusundan eksik olarak çıkmasına karşın başarılı bir futbol sergileyerek girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremeyen Adanaspor'da camia kaçan galibiyete yanıyor.

Adana derbisinde play-off mücadelesi yapan Adana Demirspor karşısına bir çok futbolcusundan eksik olarak çıkmasına karşın başarılı bir futbol sergileyerek girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremeyen Adanaspor’da camia kaçan galibiyete yanıyor.
Özellikle defansın göbeğinde oynayan Onur’un sakat, Veli’ninde kart cezalısı olması nedeniyle derbi deneyimi olmayan İhsan ve orta sahadan tandeme kaydırılan Abdulkadir ikilisiyle Adana Demirspor karşısına çıkan Adanaspor, bu futbolcuların başarılı futbolu karşısında rakibine ilk yarıda pozisyon vermedi. İkinci yarıda sakatlanan İhsan’ın yerine giren Göksu’nun da tandemde başarılı futbol sergilemesi Teknik Direktör Eyüp Arın’ın yüzünü güldürdü.
Defansın aksamadan oynaması orta saha ve forvet elemanlarının da ikili mücadelelerde rakiplerine üstünlük sağlaması bir puanın alınmasında önemli rol oynadı.
Teknik Direktör Arın, maç sonu toplantısında sakat ve cezalı futbolcuların yokluğundan ve yakaladıkları pozisyonları değerlendirememelerinden yakındı.
“Maçtan önceki hazırlanış şeklimiz, bizim sıkıntılı Adana Demirspor’un ise en iyi olduğu bölgelerdeki hataların önlenmesi konusundaydı’’ diyen Arın, şöyle konuştu:
‘’ Merkez stoperlerimizin sakat ve cezalı olması, bizi şapkadan tavşan çıkarmaya zorladı. İlk yarı Adana Demirspor’un çok hızlı olacağını ve kanatlardan hızlı geleceğini biliyorduk. Ama sıkıntılı olduğumuz bölgedeki oyuncularımızın iyi oyunu, ilk yarıyı Adana Demirspor’a pozisyon vermeden tamamlamamızı sağladı.
İki takım adına da derbiye yakışır bir mücadele oldu. Adana Demirspor’un bir oyuncusunun sakatlanması ve 10 kişi kalmalarının ardından oyun olarak rahatladık. Ama son pasları, final vuruşlarını yapamamamız, maçı kazanmamıza engel oldu. Sahada aslanlar gibi mücadele eden iki takım oyuncularını da kutluyorum.’’

Adanaspor derbi kaplan