Karalar: Adana turizm kentidir

Almanya'daki Türk turizmciler SunEkspress'in davetlisi olarak Adana'ya geldi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı tanıtım çalışmalarının meyvelerini almaya başladıklarını belirterek, ‘’Adana’da bir turistin aradığı her şey var. Adana bir turizm kentidir’’ dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, SunExpres’in davetlisi olarak tanıtım gezisi yapmak üzere Adana’ya gelen Almanya’daki Türk seyahat acentelerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Karalar, yaptığı konuşmada, yıllardır Adana’nın turizm açısından olması gereken yerde olmadığını dile getirdiğini belirterek, ‘’Seyhan Belediye Başkanlığım döneminde kentin olumlu ve turizm değerlerini tanıtmaya çalıştım. O dönemde başlattığım tanıtım çalışmalarının meyvelerini almaya başladık’’ diye konuştu.
Bir turistin seyahat edeceği yörede ilk önce huzur ve güvenin olup-olmadığına baktığını anlatan Karalar, şöyle konuştu:
‘’Yanı başımızda cereyan karışıklıklara karşın Adana’da huzur var. Kentimiz bu durumdan hiç etkilenmiyor. Huzur ve güvenin yanında kentimizde tarihte var. 10 bin yıllık tarihi olan bir kentte tarihin olmaması zaten düşünülemez. 3 günde gezmekle bitirilemeyecek bir tarih var. Bunların yanında adeta lezzet diyarıyız. Gastronomi konusunda bir çok kentin önündeyiz. Adana sadece kebaptan ibaret değil. İçli köftemiz, dolmalarımız var. Adana tarihle lezzete evrilmiş bir kent. Adana’da bir turistin aradığı her şey var. Adana bir turizm kentidir.’’
SunExpress Adana Havalimanı Yetkilisi ve Adana Ülkem Havacılık Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Meltem Özdemir de tanıtı m gezisi için Adana’ya gelen Almanya’daki Türk turizmcilere kentin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdirerek yakından tanıma fırsatı bulduklarını söyledi. Adana’nın yanı sıra Hatay ve Mersin’de de tanıtım etkinliklerini yaptıklarını anlatan Özdemir, bu tür etkinliklerle Almanya’da Türkiye’ye gelecek olan turist sayısını artırmayı hedeflediklerini bildirdi.
Etkinliğe Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Tari, TÜRSAB Adana BTK Başkanı Murat Şirin, SunExpress Akdeniz Bölge Temsilcisi Murat Hatipoğlu ve acentacılar katıldı.
 
 

Almanya turizm Zeydan Karalar