'Karalar bizim için yok hükmündedir'

DEM Partisi Adana Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adaylarından Zeydan Karalar yorumu:

31 Mart yerel seçimleri öncesinde DEM Parti olarak CHP ile görüşmelere başladıklarında Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve halen başkanlık görevini sürdüren Zeydan Karalar’ın partileriyle bir araya gelmekten imtina ettiğini vurgulayan DEM’in Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Mahfuz Güleryüz ile Arife Çınar, ‘Bizi yok sayanları bizde yok sayarız’ açıklamasında bulundu.

DEM SEÇMENİ PARTİSİNE OY VEREN SEÇMENDİR

Gazetemizi ziyaret eden DEM Parti Adana Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Mahfuz Güleryüz ile Arife Çınar, DEM Parti olarak kimseyle ittifak yapmadıklarını ve seçime tek başına girip hiçbir DEM Partili seçmenin asla CHP’ye veya başka partiye oy vermeyip kendi partilerine oy vermekte kararlı olduğunu söyledi. Güleryüz ve Çınar, daha katılımcı ve sorunları çözülebilir bir şehir için uzlaşı anlamında bir araya gelinmek istenildiğinde Adana’da CHP’nin sadece Yüreğir’de ilçe başkanı seviyesinde kendileriyle muhatap olunduğuna işaret ederek ‘Biz kimseye seçim kazandırmak için değil, seçimi biz kazanmak için yola çıktık. Bunu da sandıkta yaşayarak görecekler’ dediler.

ADANA’DA YÜZDE 10’NUN ÜZERİNDE OYUMUZ VAR

Adana Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde yüzde 10’nun üzerinde DEM Parti’nin oyunun olduğunu ve Seyhan’da seçimi kesin kazanacak noktada olduklarına değinen Güleryüz ve Çınar, ‘Yüreğir, Ceyhan ve Karataş’ta hatırı sayılır bir oy alarak gelecek genel seçimlerde bu ilçelerde iktidar olacak kadar oy almada iddialıyız. DEM Parti’sini kendilerine seçim kazandıracak olarak görüp partimiz üzerinden kamuoyunda sahte algılar yaratanlar sandığa gömüleceklerdir. Adana özelinde ne CHP’ye ne de Cumhur İttifakı’na seçim kazandırma ve kaybettirme gibi derdimiz yok. Biz DEM olarak oyumuzu alıp kendi belediyecilik anlayışını bütün kent uzlaşısı içinde yer alan kitle örgütlerimizle birlikte başarmak adına yola çıktık’ dedi.