Karalar, ''Büyükşehir Belediyesine arsa devrettik''

Adana'da otopark sorununun en fazla yaşandığı şehir olan Seyhan'ın Belediye Başkanı Zeydan Karalar, trafiği kilitleyen bu sorunun ortadan kalkması için kendilerinin de çözüm ürettiklerinin altını çizip 'Seyhan Belediyesi olarak otopark yapılması için bize ait arsayı protokol ile Büyükşehir Belediyesi'ne devir ettik. Büyükşehir Belediyesi de kısa zamanda sanırım buraya bir otopark yapacak' dedi ve müjdeyi verdi.

Seyhan'da bugüne kadar bir tane çok katlı otoparkın yapıldığını söyleyen Başkan Zeydan Karalar, bu sorunun bugünün bir sorunu olmadığını belirterek ‘Vatandaş konut ve iş yerini yapar iken yasaların kendilerine vermiş olduğu hakkı kullanarak otopark yapmak için imkânları olmayınca bunun karşılığında bedelini ödeyerek bir şekilde yasak savılıyor. Adana'da en büyük sorunlardan bir tanesi trafik sorunu ve bunun da nedeni arasında otopark yetmezliği yatıyor. Bize ait olan Gizerler İş Merkezi'nin arka kısmında özel bir hastanenin bulunduğu alana kadar uzanan bir arsamız vardı. Bu arsayı otopark yapılması için Büyükşehir Belediyesi'ne protokol ile devir ettik. Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıktı sanıyorum. Adana çok katlı otoparkına kavuşmak zorunda' dedi.

ÜMİT EDİYORUM Kİ YAKIN ZAMANDA KAZMA VURULUR

Adana'da çok katlı otopark yapımı için belediyelerin gayret içinde olduğunu ve kendilerinin de tüm birimleriyle bu anlamda çalışma yaparak çözüm önerileri getirdiklerini kaydeden Zeydan Karalar, ‘Vatandaşların çektiği sıkıntıları biliyoruz. Bizler de bu kentte yaşıyoruz ve aynı sıkıntıyı bizler de yaşıyoruz. Yasayı hazırlayanların iyi niyetinden kaynaklı ücretini ödeyerek otopark yapma koşulundan kurtulmaları da dikkate alınır ise ortada ciddi bir sorun var demektir. Belediye olarak zorunlu olarak yeni yapılan binalara otopark yaptırma gibi zorlayıcılığımız olamıyor elbette. Bu demek değildir ki ilelebet bu kent otoparksız kalacak. Belediyemize ait arsayı Büyükşehir Belediyesi'ne devir ettik. En kısa zamanda ihale neticelenip kazma vurulur diye ümit ediyorum' dedi.

Seyhan belediye Zeydan Karalar otopark arsa