Karalar'dan 3 hamle

Adana Büyükşehir Belediyesi vatandaşa ve esnafa yönelik hizmet için düğmeye bastı.

Korona virüsün olumsuzluğu altında ezilen Adanalılara ve özellikle de esnafa yönelik hizmet götürmek adına Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar düğmeye bastı. Son 2 ayda yüzde 100 oranında koronanın arttığına dikkat çeken Başkan Karalar, üretici ve tüketici kooperatifleri kurarak sebze üretimi, süt ve süt ürünlerinin kooperatif yöntemiyle değerlendirilmesi ile kahveci esnafı ile çalışanlarına bin liralık yardım yapma kararı aldıklarını açıkladı.
 
3 HAMLEDE NELER YER ALACAK?
1-      Zeydan Karalar’ın ilk hamlesi ‘Meryem Kooperatifi’. Seyhan’da ‘Kınalı Eller Kooperatifi’ni hayata geçiren Başkan Karalar, 2 milyon dolar kredi temin ettiği kooperatif adına 426 bin dolar paranın geldiğini ve 150 civarında kadının karnabahar, marul, lahana, ıspanak, brokoli gibi sebzeleri üreteceklerini ve bunların da Halk Büfe, Halk Marketler marifeti ile satılarak değerlendirileceği öğrenildi. Topraktan mutfağa ilkesinden hareket edilerek üretilip kazanılacağı vurgulandı.
2-      Başkan Karalar’ın ikinci hamlesinde Süt Kooperatifleri kurmak var. Talimatı veren Zeydan Karalar insanların sağlıklı süt ürünlerinden faydalanması adına çalışma başlattıklarını bölgenin sütlerinin değerlendirilmesi, süt, yoğurt, peynir ve diğer şekilde değerlendirme yöntemleriyle halkın ekonomisine de katkı sağlayacak proje için çalışıldığını ifade ediyor. Konunun Sarıçam merkez ağırlıklı olması bekleniliyor ve Aralık ayı meclisinde konu gündeme alınacak.
3-      Korona nedeniyle mağdur olan esnafı düşünen Adana Büyükşehir Belediyesi hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda meclis kararı ile taksici, dolmuşçu ve özel halk otobüsü sahiplerine belirli oranlarda mazot yardımı yapmıştı. Aynı belediyemiz uzun süredir kahveleri kapalı olan esnafa bin lira yardım yapmayı hedefliyor. Kahvehane sahiplerine ve çalışanlarına yönelik bu yardımın da Aralık ayı meclis oturumuna yetiştirilerek oylanması için çalışmalar başlatıldı.