KARALAR'DAN YUMUŞAK İNİŞ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar dün Halk TV ekranlarına çıkarak İsmail Küçükkaya'nın programında 'İcraatın içinden' programı yapar gibi icraatlarını anlatarak hedeflerini kamuoyu ile paylaştı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar dün Halk TV ekranlarına çıkarak İsmail Küçükkaya’nın programında ‘İcraatın içinden’ programı yapar gibi icraatlarını anlatarak hedeflerini kamuoyu ile paylaştı.

‘HERKESİN OYUNA TALİBİM’ YAKLAŞIMI

Büyükşehir Belediye Meclisi içinden oluşturulan ‘Denetim Komisyonu’nun yaptığı hesap incelemesinde Halk TV’ye ödenen paralarla ilgili eleştirilerin odağına yerleşen Karalar’ın Halk TV yasaklarının kalkmasının ardından İsmail Küçükkaya’nın programında ‘hizmet tanıtımı yapmaya yönelik’ açıklamaları dikkatlerden kaçmadı. Karalar’a yöneltilen DEM Parti’nin Adana’daki durumu, Hüseyin Sözlü’nün MHP’de disipline sevk edilmesi ve ilçe başkanlıklarının kapatılması kararı, Fatih Altaylı’nın Meral Akşener yorumu ile Ayyüce Türkeş’in İYİ Parti’den karşısına rakip olarak çıkmasına yönelik sorulara vermiş olduğu yanıtlar ‘Yumuşak iniş’ olarak değerlendirilip yorumlandı.

DEM PARTİ, HÜSEYİN SÖZLÜ, MHP VE AKŞENER YORUMLARI

Başkan Karalar, DEM’in aday çıkarıp çıkarmayacağı ve Adana’daki konumuna ait soruyu yanıtlarken ‘Legal bir parti olarak aday çıkarmaları en doğal haklarıdır. Çıkarıp çıkarmayacakları siyasi parti olarak kendi kararlarıdır’ ifadelerini kullandı. Hüseyin Sözlü ve MHP’nin ilçe teşkilatlarının kapatılmasına ilişkin soruya ise ‘Sayın Sözlü başarılı bir politikacıdır. Parti için konulara benim karışmam doğru olmaz’ yanıtını veren Karalar, Fatih Altaylı’nın Meral Akşener ile ilgili sorusuna ise ‘Meral Hanım ve İYİ Parti Cumhuriyeti savunan bir partidir. Onlarla çalışmak bize mutluluk vermiştir’ yorumunu yaparak kırmadan, incitmeden soruları yanıtlamış oldu.

AYYÜCE TÜRKEŞ VE İYİ PARTİ’YE YÖNELİK DEĞERLENDİRME

Başkan Karalar, İYİ Parti’nin adayı Ayyüce Türkeş’le ilgili soru üzerine de ‘İYİ Parti’nin Adana’da ve Türkiye genelinde Millet İttifakı çatısı altındaki gayretleri bizler için önemliydi. Ben İYİ Parti’ye Ayyüce Hanım’a saygı duyarım. Başarılı bir seçim döneminin geçmesini diliyorum. Temennim odur ki, kırıp dökmeden demokrasinin her türlü şartlarını yerine getirerek başarılı bir seçim dönemi atlatalım. Kazanan Adana olsun’ yorumu ile adeta yumuşak iniş politikasını güttü. Karalar, Halk TV programının içeriğini aynı gün basın kuruluşlarına servis ederek haberleştirilmesini de böylelikle temin etmiş oldu.