Karalar dönemini araştırma önerisi!

Seyhan eski Belediye Başkanı Zeydan Karalar dönemindeki icraatlara yönelik güvensizlik içinde olan belediye meclis üyeleri, geçmiş dönemde hormonlu bir faturaların kesilerek belirli kaynaklardan aşırı derecede yüksek meblağ tutan ödemelerin yapılıp yapılmadığı konusunu meclis gündemine taşıdılar.

Seyhan eski Belediye Başkanı Zeydan Karalar dönemindeki icraatlara yönelik güvensizlik içinde olan belediye meclis üyeleri, geçmiş dönemde hormonlu bir faturaların kesilerek belirli kaynaklardan aşırı derecede yüksek meblağ tutan ödemelerin yapılıp yapılmadığı konusunu meclis gündemine taşıdılar. MHP’li Şehmus Uçar, gensoru niteliğinde meclis tutanaklarına geçen ve idarenin yanıt vermesini istediği 3 önemli konu başlığını hem meclis üyeleri ile hem de kamuoyu ile paylaşıp konunun peşini bırakmayacaklarını söyledi.
YAZILIM, REKLAMCILIK ŞİRKETİ, ŞİŞME HAVUZLAR VE BUZ PATENİ…
Meclis üyesi Şehmus Uçar, CİEAS isimli EBS Elektronik firmasının belediyeye hangi yazılım hizmetini verdiğini, bu firmaya kaç liralık faturanın ödendiğini sorup başkanlıktan yanıt istedi. Uçar, şişme havuzlar ile buz patenine belediyenin ne kadar fatura ödediğini ve bu hizmetlerin ayrıntılarının da kendilerine izah edilmesini isteyerek EYLÜL Ajans isimli reklam şirketine 25 milyon liraya yakın bir paranın ödendiğinin ifade edildiğini öğrendiklerini söyledi ve bu firmanın hangi hizmetler karşısında kaç lira parayı belediyeden tahsil ettiğini sordu? Uçar’ın bu sorularına başkanlık makamının performans bütçe ile geçen yılın kesin hesaplarının görüşüleceği bu dönemde nasıl bir yanıt vereceği de merak konusu oldu.