Karalar'ın teklifi geçerliliğini koruyor mu?

Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayarak kaçmak isteyen bayanın araç çarpması sonrasında ağır yaralanmasından sonra Adana'nın gündemi 'başıboş köpekler' konusu oldu.

Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayarak kaçmak isteyen bayanın araç çarpması sonrasında ağır yaralanmasından sonra Adana’nın gündemi ‘başıboş köpekler’ konusu oldu.

AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, kentin caddelerinde köpekler yüzünden yürümenin zorlaştığına işaret edip Başkan Zeydan Karalar’a çağrıda bulunarak ‘Adana’nın sorununa kayıtsız kalmayın’ açıklamasını yapmıştı.

KARALAR’IN TEKLİFİ NEYDİ?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Milletvekili Abdullah Doğru’ya cevaben bir açıklama yapılmazken, gazete olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a ‘Bir yıl öncesinden ilçe belediyelerine yaptığınız kendi ilçelerinizde kısırlaştırma merkezlerini kurun. Masrafınızın yüzde 50’sini Adana Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşılayalım’ teklifini hatırlatmak istedik. Başkan Karalar’ın halen bu teklifinin geçerli olup olmadığını kamuoyu da merak etmeye başladı.

YÜZDE 50 BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ VERME SÖZÜ

Tarihler 13 Aralık 2022’yi gösterdiğinde Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis oturumunda sokak köpekleri konusu gündeme geldiğinde Başkan Zeydan Karalar kararlı bir duruş sergileyerek “Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması lazım. Bizim tek başımıza bunun üstesinden gelmemiz mümkün değil. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması için ilçe belediyeleri ile ortak çalışma yapmamız lazım. Devlet ilçe belediyelerine kısırlaştırma konusunda yüzde 30 destek veriyor. Siz ilçelerde bu merkezleri kurun. Devletten aldığınız yüzde 30 desteğe ilaveten biz de belediye olarak yüzde 50 destek verelim. Bu sorunu kökünden halledelim’ teklifinde bulunmuştu.

İLÇE BELEDİYELERİ CHP AĞIRLIKLI

Karalar sokak hayvanları konusunda “Sokak hayvanlarını alıp barınağa koyamıyorsunuz. Küpeliyse alıp barınağa koyacaksınız, aşılayacaksınız, yani kısırlaştıracaksınız ve aldığınız yere geri bırakacaksınız diyor yasalarımız. Türkiye’nin en iyi barınaklarından biri bizde bulunuyor. Biz bunu daha da büyütüyoruz. 7 bin kapasiteli yapacağız. Bundan önce 3 bin kısırlaştırma yapılıyordu Adana’da yılda. Biz şimdi 7 bin yapıyoruz” açıklamasında bulunmuştu. Karalar’ın ilçe belediyelerine daha önce getirdiği teklifin hala geçerli olup olmadığı bilinmiyor. İlçe belediyelerinin CHP ağırlıklı olmasının ardından bu sorunun acilen çözülmesi bekleniliyor.