Karalar örnek alacak mı?

CHP'li belediyeler arasında halkına yönelik uygulamalarıyla takdir toplayan isim olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, dün aldığı bir karar ile 1 Ocak tarihinden itibaren abonman kartıyla öğrencilerin ulaşıma 1 lira ücret ödeyeceğini kamuoyuna duyuruda bulundu.

CHP’li belediyeler arasında halkına yönelik uygulamalarıyla takdir toplayan isim olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, dün aldığı bir karar ile 1 Ocak tarihinden itibaren abonman kartıyla öğrencilerin ulaşıma 1 lira ücret ödeyeceğini kamuoyuna duyuruda bulundu.

ABONMAN KARTI İLE ÜCRET 1 LİRA

Başkan Vahap Seçer, Cumhuriyet’in 100.yılı olan 2023 yılında öğrencilere ağabeylik yaparak toplu taşıma ücretini abonman kartı kullanmak şartıyla 1 liraya indirdi. Seçer’in bu uygulamasını Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın dikkate alıp almayacağı ise merak konusu oldu. Başkan Zeydan Karalar, tüm meclis oturumlarında belediyenin ürettiği ekmek ile toplu taşımadan dolayı yönettiği belediyenin aylık olarak 40 milyon lira zarar ettiğine vurgu yapıyordu.

ÖĞRENCİLERDEN KARALAR’A MESAJ VAR

Belediyenin ekmek ve toplu taşıma hizmetinden dolayı zarar ettiğini belirten Adana Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a öğrencilerden çağrı geldi. Öğrenciler, “Biz öğrencilere ekonomik katkı sağlayacak imkânları ve kültürel hizmetleri Sayın Karalar zaman aralıklarla da olsa yapıyor. Kendisine teşekkür ederiz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Beyin bu kararını örnek alıp Adana’da da ücretleri 1 lira yapmasını kendisinden rica ediyoruz” dediler.