Karataş'a 600 günde Çatalan Suyu

İller Bankası, Adana Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ ortaklığı ile yürüyen projede start verildi

Karataş İlçesi’nin içme suyuna kavuşması amacıyla 2010 yılında ilk projesi hayata geçirilen ve aradan geçen 9 yıl içinde temeli dahi atılamayan ilçenin Çatalan Suyu’na kavuşmasına yönelik hizmette ilk temel dün atıldı.
BİZ ASLA HAVA ATMADIK
Karataş’taki temel atma töreninde İller Bankası Adana Bölge Müdürü Muzaffer Akgüner’in şahsında tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkür eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ‘Hizmeti kim yapar ise yapsın teşekkür etmesini bilirim. Sanıyorlar ki bu Zeydan’ın bunlara ihtiyacı var. 9 yıldır temel atılması kimseye nasip olmayan bu su getirme olayı bize nasip oldu. Yüzde 50’si İller Bankası’ndan yüzde 50’side belediyeden çıkacak olan para ile Karataş halkı 600 gün sonra Çatalan İçme Suyu’na kavuşacak. Biz asla hava atmadık, atmayız da’ dedi.
6 MİLYON M3 KAYIP KAÇAK VAR
Karalar, 6 km’si biten ancak 8 km’si bitmeyen ve halkın asbestli su içmesine neden olaya izin vermeyeceklerini ve tüm işleri zamanında takip ederek süresi içinde ilçenin hizmet almasını sağlayacaklarının da altını çizdi. Yaz aylarında Çatalan’a bir gram suyun verilemediğini belirten Karalar, kayıp ve kaçak oranın da çok olduğunu ifade etti. 6 milyon m3 su kaybının olduğu bir kentte yaşadıklarını ve kendisinin 4 aylık bir belediye başkanı olarak bütün her yerde fizibilite yaptırıp sorunlara böylelikle el attığının da örneklerini verdi. Başkan Karalar, ‘Karataş halkı ile 600 gün sonra sağlıklı Çatalan Suyu’nun musluklardan aktığı gün yine bayram yaparak burada olacağız’ dedi ve törenle temel atıldı.