Karpuz alıp arsa satacaklar

Büyükşehir Belediyesi mali tablosuna göre geçen ayki açık 33 milyon lira!

Adana Büyükşehir Belediyesi, tarım sektörünü desteklemek amacıyla 500 ton karpuz alarak ihtiyaç sahiplerine dağıtma kararı aldı. Yine belediyenin 18 adet taşınmazının satışına ait encümene yetkinin verildiği Haziran ayı oturumlarında Cumhur İttifakı arsa satışları konusundaki kararlarından geri adım atmış oldu.
VERGİ VE SİGORTA BORÇLARINI SIFIRLADIK
Başkan Zeydan Karalar, belediyenin mali tablosunu gelir ve gider kalemleriyle tüm meclis üyelerine yansıda anlatıp geçen ay itibariyle 33 milyon lira açık veren bir belediyeyi yönetmeye çalıştığını izah etti. Başkan Karalar, belediyeden yapılan kesintilerin 6 ay boyunca ertelenmesini isteyerek “Bu ay itibariyle vergi ve sigorta borçlarını sıfırladık. Gelecek aydan itibaren rahatlayacağız. Pandemi döneminde belediyelerin gelirlerinde artış var diyerek söylemek haksızlık olur. Yüzde 13 gelirler arttı diyorsunuz ama maliyetleri ve zamları hiç hesaba katmıyorsunuz” sözleriyle Millet İttifakı’na mensup meclis üyelerinin konuşmalarına yanıt vermiş oldu.
GÜLAÇTI: BİLEREK BU GÖREVE TALİP OLDUNUZ
AK Parti Meclis Üyesi Ozan Gülaçtı, Karalar’ın mağdur edebiyatı yapmayı sürdürmesini eleştirip “Bu mecliste geçen dönem meclis üyesiydiniz. Belediyenin durumunu bilerek başkanlığa talip oldunuz. Gelirlerde azalma olmadı. Borçlu bir belediye olarak geçmişten bugüne kadar gelinen bir belediyeden söz ediyoruz. 18 adet arsa satışına bakın onay veriyoruz. İlim Yolu Bulvarı toz ve toprak içinde. Türkmenbaşı Bulvarı, Şambayat Otoban bağlantısı sizi bekliyor. Sinekle mücadele sizi bekliyor. 6 ayda belediyeyi düzlüğe çıkaracağınızı siz söylediniz.” ifadelerini kullandı.
SEYHAN: ARSA SATIŞLARINI KIRPTINIZ
CHP adına söz alan Belediye Meclis Üyesi Serdar Seyhan ise Cumhur İttifakı’nın her konuda belediyeye destek verdikleri ifadesinin gerçeği yansıtmadığını belirten bir konuşma yaparak şunları söyledi. “Biz belediyenin mali tablosunu şikayet adına söylemiyoruz. Halkı bilgilendirmek adına yapılıyor bu açıklamalar. Desteklerimiz maalesef sınırlı. Hüseyin Sözlü döneminde 300’ün üzerindeki arsa satışıyla ilgili encümene verilen yetkiyi iptal edende sizdiniz. 52 taşınmazın satışına ait teklif verdik. Komisyonlarda bunu 18’e kadar düşürdünüz. Yine de teşekkür ediyoruz. Şu iyi bilinsin ki bu belediyenin hizmetlerinden tüm Adanalılar yararlanıyor”
DEMİRDAĞ: ÇALIŞANLARIN ALACAKLARINI ÖDEYİN
MHP adına Başkan Zeydan Karalar’a belediye çalışanlarından gelen talepleri aktaran Meclis Üyesi Cemal Demirdağ, “Mali sıkıntı içindeki bu çalışanların alacaklarını başka kalemlerden tedarik ederek lütfen ödeyin. El insaf vallahi. Serdar Seyhan Bey bizim destek vermediğimizi söylüyor. Oysaki meclise gelen yüz teklifin en az 95’ine olur diyoruz. Bugün 18 arsanın satışına ait yetkiyi verirken toplam arsa değerini de göz önüne alarak konuşmaları gerekir. Bizim de doğru bulmadığımız önerilere hayır demek hakkımız var. Millet İttifakı ve MHP’nin hassasiyetlerini de tüm Adanalılar biliyor. Kısa zaman diliminde belediye çalışanlarının alacaklarını ödeyelim” dedi.