Kart başına 50 kuruş destek istiyoruz

Balcalı Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Uslu'dan Başkan Sözlü'ye mesaj var.

Adana’da uzun yıllar Özel Halk Otobüsleri Başkanlığı yapan ve halen Balcalı Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı olarak görev yapan Mustafa Uslu, Büyükşehir Belediyesi’nin Başkanı Hüseyin Sözlü’den taleplerinin olduğunu belirterek ‘Toplu taşıma esnafı perişan durumda. Kart başına 50 kuruş destek istiyoruz’ dedi.
AYDA 8 BİN LİRA ZARAR EDİYORUZ
Kent Kart kazançlarının incelenmesi halinde esnafın halinin ortaya çıkacağına işaret eden Mustafa Uslu, özel halk otobüslerinin aylık gelirinin 21 bin lira, giderinin ise 29 bin lira olduğunu ve her ay 8 bin lira zarar eden esnafın ayakta kalmasının mümkün olmadığını belirtti. Belediyenin güzergah ücreti olarak kendilerinden TEFE ve TÜFE’ye gelen artışlar oranında artış yapılarak 12 bin lira ödediklerini kaydeden Uslu, geçen yıl bu ücretin 10 bin lira olduğunu kaydetti. Her şeye zam yapıldığı bir ortamda 5 yıl içinde özel halk otobüsleri esnafının ise adeta yok edilmek üzere yok sayıldığına işaret etti.
5 YILDIR ZAM YAPILMADI
Toplu taşıma ücretlerine 5 yıldır zam yapılmadığını ve taşıma ücretlerine zam yapıldığında mazotun litresinin 2 lira 90 kuruş iken bugün mazotun 5 lira 30 kuruş olduğunu rakamlar ile ortaya koyan Mustafa Uslu, ‘Her ay içeri giriyoruz ve zarar ediyoruz. Adana’da bütün bedavacıları biz taşıyoruz. Para kazanmıyoruz, zarar ediyoruz. Tamire giden aracın parasını ödeyemez duruma geldik. Her ay içeri giren bir esnaf nereye kadar dayanacak. Esnaf aracını satmayı düşünüyor ama alan yok. Öldü pahasına hat ve araç satılmak istenilse dahi kimse almak istemiyor. Zarar eden bir aracı kim satın almak ister?’ dedi ve Hüseyin Sözlü’ye çağrıda bulundu.
ESNAF KAN AĞLIYOR BAŞKAN
Başkan Uslu, günlük olarak araç sürücüsünün 140 lira ücret aldığını ve şuan itibariyle sürücüye çalıştıklarını kaydederek ‘Esnafın psikolojisi hiç iyi değil. Belediyeden destek istiyoruz. Sayın Hüseyin Sözlü bizlerin derdini dinlesin. Bizleri toplasın. Siz ne yapıyorsunuz? Diye sorsun. Bir seçim dönemine giriyoruz. Esnaf kan ağlıyor. İstanbul, Ankara, Gaziantep gibi şehirlerden esnaf ile belediye başkanları bir araya gelerek sorunları çözüyorlar. Biz hat parası öder iken diğer toplu taşıma araçları hat parası dahi ödemiyor. Ortada büyük adaletsizlikler var. Adana Büyükşehir Belediyesinden kart başına 50 kuruş destek istiyoruz. Bizim bu çağrımıza kulak versin’ dedi.
ŞEHİR HASTANESİ DURAĞINDA SORUN VAR
Başkan Mustafa Uslu, Adlana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye Adana Şehir Hastanesi önünden devam ederek yolcu taşıyan araçlarının hastane önünde yolcu indirmelerine izin verilmesi noktasında UKOME İle de görüşülmesini isteyerek ‘Ortada bir yanlışlık var. Şehir Hastanesi önündeki durakta belediye otobüsleri yolcu indirebiliyor. Bizlere yasak getirildi. Biz bu konuda sürekli halktan tepki alıyor, vatandaştan küfür ve azar işitiyoruz. Sayın Hüseyin Sözlü’nün acilen esnaf ile bir araya gelerek bütün bu sorunları çözmesi gerekiyor. Yoksa sıkıntımız çok ve esnafımızın yok oluşuna seyirkci kalamayız’ dedi ve Sözlü’ye yardım etmesi için çağrıda bulundu.