KAVAK'tan Karatepe hamlesi

Kısa adı KAVAK olan Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı, Karatepe'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması için bir çalışma başlattı. Konu hakkında bilgi veren Başkan Emine Şişman Varmış, bu konuda bir dosya hazırlayarak resmi müracaatlarını yaptıklarını belirtti. Varmış, bu konudaki dilekçelerini Osmaniye-Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan'a teslim ettiklerini söyledi.

Kısa adı KAVAK olan Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı, Karatepe’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması için bir çalışma başlattı. Konu hakkında bilgi veren Başkan Emine Şişman Varmış, bu konuda bir dosya hazırlayarak resmi müracaatlarını yaptıklarını belirtti. Varmış, bu konudaki dilekçelerini Osmaniye-Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan’a teslim ettiklerini söyledi.
Kadirli’nin yaklaşık 24 km doğusunda Düziçi ilçesinin batısında yer alan tarihi Karatepe-Arslantaş örenyeri, 1958 yılında ilan edilen Milli Park sınırları içerisinde yer alan ve bugüne kadar değerleriyle  korunan tarihi bir yer olması nedeniyle KAVAK yetkililerini harekete geçirdi. Ören yerinin tamamının ormanla kaplı olması nedeniyle yapılan kazılarda da orman örtüsü korunmaya çalışıldı. KAVAK Başkanı Emine Varmış, Karatepe’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması amacıyla uzun bir zamandır çalışma başlattıklarını ve tüm yönleriyle bu alanın bilgilerinin hazırlandığı dosyanın yetkililere teslim edildiğini ifade etti. Varmış, bu konuda başta siyasiler olmak üzere Adana Milletvekilleri ile Osmaniye Milletvekillerinin el ele vermelerini de istedi ve Karatepe’nin korunmasının tarihe ışık tutacak bu eserlerin gelecek nesillere aktarılmasının en yararlı bir hizmet olacağını söyledi.
Bugüne kadar Karatepe için yapılan hizmetlerin yadsınamayacağının altını çizen KAVAK Başkanı Emine Varmış, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne Karatepe’nin alınmasını çok istediklerini kaydedip ‘Adana ve Osmaniye siyaseti, bürokrasisi gözünü ve kulağını buraya çevirmelidir. Bizim sesimizi duyarak kültürel değerlerin korunması adına bu çağrımızı dikkate almalıdırlar. Biz de KAVAK olarak üzerimize düşen görevi yapmanın huzurunu yaşayacağız. Bütün destekler Karatepe için olsun’ dedi.
Milattan önce 8.yüzyıla kadar dayanan bir tarihe sahip müzenin gerek ülkenin tanıtımı gerekse de ülkenin tanıtımı ve turizminin gelişimi açısından önemli olduğunu kaydeden Emine Şişman Varmış, dosyanın bakanlığa ulaşarak olumlu sonuç almak istediklerini kaydetti.