Kaya'dan Darende Vakfı'na bağış

Adana'da faaliyette bulunan BCN Tekstil'in sahibi M. Mustafa Kaya maliki bulunduğu, Darende İlçesi Zaviye Mahallesinde TOKİ tarafından inşa edilen 165 m2 büyüklüğündeki dairesini DASEV'e bağışladı.

Adana’da faaliyette bulunan BCN Tekstil’in sahibi M. Mustafa Kaya maliki bulunduğu, Darende İlçesi Zaviye Mahallesinde TOKİ tarafından inşa edilen 165 m2 büyüklüğündeki dairesini DASEV’e bağışladı.
Darende ilçesinde ilk defa gayrimenkul bağışında bulunulmasını çok önemli bir başlangıç olarak görülürken, eğitime katkı amaçlı bu gibi hayırlı işlerin devamının gelmesi bekleniliyor. Vakıf Başkanı Nevzat Buyurgan, ’Bu güzel davranışı nedeniyle Sayın M. Mustafa Kaya’ya Vakfımız ve öğrencilerimiz adına şükranlarımızı sunarız’ dedi. Buyurgan ayrıca, Darende Tapu Müdürü Sayın Hüseyin Çil’e çok kısa sürede tapu işlemlerinin tamamlanması nedeniyle teşekkür etti.
KAYMAKAM ZENGİNCE’YE ZİYARET
DASEV Heyeti, Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince’yi makamında ziyaret etti. Başkan Buyurgan Kaymakamı vakıf mütevelli heyet toplantısına davet etti. Bu arada vakıf heyeti Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ile de bir araya geldi.
Buyurgan, Darende Belediyesi tarafından temeli atılan beş yüz kişilik kız-erkek öğrenci yurdu ve fizik tedavi merkezinin çok önemli olduğunu, özellikle öğrenci yurdunun en kısa zamanda tamamlanması halinde Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulunun bölüm sayısının ve öğrenci sayısının artacağını ifade etti.
Buyurgan, yeni eğitim döneminde Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu’nun kız öğrenci sayısının 208’e çıktığını, bu durumda kız öğrencilerin ancak 78’i için yer olduğunu kalan kız öğrenciler için acil yurt ihtiyacı olduğunu, beş yüz kişilik yurt yapılana kadar Milli Eğitime ait 600 kişilik yurttan istifade edilebileceğini, bu konuda Darende Milli Eğitim Müdürümüz, Darende Kaymakamımız  ve Darende Belediye Başkanımızın bir çözüm bulmaları gerektiğini beyan etti.’