Kendi işlerini kuracaklar

Yüreğir Belediyesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile yürütülen proje kapsamında Yüreğir Kültür Merkezi'nde ilk etap 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' tamamlandı.

Adana ekonomisine ve istihdama katkı sağlamak amacıyla KOSGEB ile yürütülen görüşmeler neticesinde geçen yıl yeni bir projeye imza atan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir Kültür Merkezi’nde KOSGEB onaylı ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin ikincisine katılan kursiyerlere sertifikalarını verdi. 30 kursiyer 24 saati uygulamalı olmak üzere toplam 70 saat eğitim gördüler.
KOSGEB Girişimcilik Destek Programı Projesi kapsamında  KOSGEB Adana İl Müdürü Hüseyin Şen, kursu başarı ile bitirenkursiyerlerin yeni kuracakları  işyerinin kuruluş giderleri, makine teçhizat giderleri ve işletme giderleri için KOSGEB desteği ile 50.000 TL hibe 100.000 TL faizsiz kredi şeklinde destekleneceğini belirtti. Katkılarından dolayı Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'a teşekkür etti.
70 saat eğitimi tamamlayarak sertifika almaya hak kazan adaylar iş planlarını oluşturacaklar. İş planları KOSGEB tarafından kabul gördüğü takdirde ise ‘Yeni Girişimci’ desteği alacaklar.
Yüreğir Belediyesi ile KOSGEB'in  ortak yürüttüğü 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' kurslarının devam etmesi planlanıyor.
BAŞKAN ÇELİKCAN: "HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLMEMELİYİZ"
İşsizliğin önemli bir sorun olduğunu, her şeyin de devletten beklenilmemesi gerektiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Hizmete açtığımız 11 adet Kültür Evi'nde her türlü meslek ve hobi kursları veriyoruz. Bu kurslar sayesinde birçok insanımız meslek öğreniyor. Aldıkları sertifikalarla da kendilerine iş buluyorlar. KOSGEB ile yürütülen işbirliği kapsamında aldıkları sertifika ile iş kurma imkânına sahip olacaklar.  Yüreğir Belediyesi olarak bütün kamu kuruluşları ile işbirliği yaparak vatandaşlarımızın kendi işyerlerini kurmalarına yardımcı oluyoruz.
Belediyeler artık 'Sosyal belediyecilik' anlayışı ile hizmet üretmek zorunda. Yol, altyapı, park, bahçe bunlar artık rutin belediyecilik hizmetleri oldu. Özellikle 2005 yılından sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın da belediyeci olması nedeniyle belediye kanununda yapılan değişiklerle kültürden, sanata, eğitimden spora ve destek programları ile her türlü faaliyete kadar belediyelerin hizmet yelpazesi çok genişledi. Biz de bu imkânlardan vatandaşlarımızın faydalanmasına aracılık ediyoruz.
 
Yüreğir Belediyesi olarak Kültür Evlerimizde eğitim gören kadınlarımızın ve engelli vatandaşlarımızın ürettikleri ürünleri sergileyecekleri satış büfelerini hizmete açtık. Yüreğirli üretken kadınlarımız ve engelli vatandaşlarımız bu satış büfelerinde 'el emeği, göz nuru' ürünlerini satışa sunarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. İnşallah zamanla bu büfelerinin sayısını artırmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.
KURSİYERLER'DEN TEŞEKKÜR
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunu tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerler Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'a ve KOSGEB'e teşekkür ettiler. Artık işlerini büyütebileceklerini belirten kursiyerler 'Sağlanacak bu destek sayesinde yanımızda başka insanların da çalışarak aile bütçelerine katkı sağlamalarına vesile olacağız.' dediler.
 

Yüreğir belediye KOSGEB sertifika