Kendi telaşlarından çiftçiyi gören yok!

Buğday taban fiyatı açıklandı ama siyasilerden olumlu ya da olumsuz bir tek eleştiri yok.

2018 yılı buğday taban fiyatı Başbakan Binali Yıldırım tarafından Erzincan’da açıklandı. Buna göre geçen yıl 940 lira olan kilo başı buğday fiyatı, yüzde 12’lik bir artış ile
geçen yıla göre yüzde 12’lik artışla kilo başı bin 50 lira olarak açıklandı.
 
UMURLARINDA DEĞİL
Her yıl buğday taban fiyatlarının geç açıklandığını, zamanında açıklansa dahi çiftçilerin taban fiyatın altında kalıp ezildiğini, üreticinin tüccara mahkûm edildiğini söyleyerek taban fiyat eleştirisinde bulunan siyasetçiler bu yıl ne yazık ki sessiz kalmayı tercih etti. 24 Haziran 2018’de yapılacak olan milletvekilliği genel seçimleri nedeniyle yeniden milletvekili olmak için kendi telaşlarına düşen siyasetçiler, taban fiyat ile ilgilenmediler!
 
TATİLE ÇIKTILAR
Siyasetçiler ilgilenmeyerek konuyu değerlendirmedikleri gibi konuyla ilgili meslek odaları da duyarsız kalmayı tercih ettiler. Buğday girdi fiyatlarını hazırlayarak maliyet hesapları çıkarıp olması gereken fiyatı kamuoyu ile her yıl paylaşan meslek odaları ve birliklerin bu yıl siyasetteki erken baskın seçim nedeniyle adeta tatile çıkmaları çiftçiler tarafından da eleştirilmeye başlanıldı.