"KENDİ UNUNU KENDİN ÜRET"

Geçen yıl 29 Nisan tarihinde Başkan Zeydan Karalar'a 'kendi ununu kendin üret' çağrısında bulunmuştuk. Bugüne kadar olumlu bir adım atılmadı. Gelinen noktada; 80 bin torba un satın alacaklar!

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlık belediye ekmek fabrikasında üretilen ekmek satışları ile geçim düzeyi alt gurupta olan insanlara katkı sağlanıp ucuz ekmek satışı yapılıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi ‘de bu hizmetten zarar ediyor ve zararı da belediye kaynakları ile karşılıyor.
GEÇEN YIL ÖNERİ GÖTÜRMÜŞTÜK
Çukurova’nın büyük bir bölümünde buğday eken üreticilerin buğdaylarını satın alıp belediyeye ait bir un fabrikası kurularak burada işlenip un haline getirilmesi yöntemiyle Adana Büyükşehir Belediyesi’nin un alımından kazanç sağlayacağını ve ekmek üretiminden doğan zararın da böylelikle aşağıya çekileceğine 29 Nisan 2020 tarihli gazetemizde değinip Başkan Karalar’a da önerimizi götürmüştük. Ancak o tarihten bu tarihe kadar olumlu bir adım atılmadı ve zarar eden ekmek fabrikasının unları yine ihaleye çıkarılarak temin edilmeye devam ediyor.
UN SÜREKLİ OLARAK SİZE LAZIM İSE!
Bugün saat 11.00’de Büyükşehir Belediyesi’nin ihale salonunda ekmekçilik fabrikasının ihtiyacı olan 80 bin torba (50 kilogramlık) un alımı ihalesi gerçekleştirilecek. Ekmeklik buğday unu alımı yapılarak belediye kaynaklarından halkın ucuz ekmek temin etmesi adına böylesine önemli bir konuda ürün temin edilmiş olacak. Önerimizde de belirttiğimiz gibi Adana Büyükşehir Belediyesi sürekli olarak ekmek üretip sattığına göre, ekmeğin de temel malzemesi un olduğuna göre her yıl ihaleye çıkarak un almak yerine un fabrikası kurup “kendi ununu kendin üret” yöntemiyle belediyenin kazanca geçeceğini bir kez daha ihalenin bugün yapılması nedeniyle Başkan Karalar ve yönetimine hatırlatmak istedik.