Kent Meydanı'nda yanlış hesaplama!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı ve halen tamamlanmayan Kent Meydanı Projesi'nin devri konusunda yapılan yanlış hesaplama nedeniyle konunun neticelendirilemediği ve sil baştan hesaplamaların yeniden yapılacağı belirtildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı ve halen tamamlanmayan Kent Meydanı Projesi’nin devri konusunda yapılan yanlış hesaplama nedeniyle konunun neticelendirilemediği ve silbaştan hesaplamaların yeniden yapılacağı belirtilti.
SEYHAN BELEDİYESİ MASRAFLARI İSTEDİ
Hatırlanacağı üzere Başkan Zeydan Karalar, Seyhan Belediyesi’nden Kent Meydanı Projesi’ni Büyükşehir Belediyesi’nin tamamlaması için devrini istemişti. Seyhan Belediyesi’de bugüne kadar yapılan masrafların ödenmesi koşulu ile devrin mümkün olacağı görüşündeydi. Büyükşehir Belediyesi devri gerçekleştirmek için encümenden karar çıkarıp bu karar ile talepte bulunmuştu.
ENCÜMEN KARARI İLE TALEBİN YENİLENMESİ GEREKİYOR
Talep gerçekleşince Büyükşehir ve Seyhan Belediye yetkilileri bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptılar. Bu değerlendirme sırasında Büyükşehir tarafından yapılan hesaplamalarda 8 bin m2 eksik hesabın yapıldığı ortaya çıktı. Seyhan Belediyesi bu eksik hesaplamanın düzeltilerek talebin encümen tarafından düzeltilmiş haliyle yapılmasını istedi.  İki belediyenin bu konudaki yetkililerinin çalışmalarını sürdürdüğü öğrenilirken yanlış hesaplamayı yapan Emlak İstimlak Daire Başkanın Başkan Karalar tarafından görevinden istifasının istendiği, daire başkanının ise istifa etmeyerek yıllık izne ayrıldığı belirtiliyor.