Keyfi yapılaşma doğru olmaz

Fabrikalar arasındaki çekme mesafesini kaldıran gündem maddesine itiraz eden CHP'li Akıncı sert konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin dün toplanan meclis oturumunda Seyhan ilçesinin Gökçeler, Zeytinli, Yolgeçen, Sarıhamzalı ve Yeşiloba Mahallelerini ihtiva eden ve halk arasında Hipodromdan başlayarak Çukobirlik Binasına kadar diye geçen alandaki fabrikalar arasındaki çekme mesafesinin kaldırılmasına yönelik gündem maddesine CHP’den tepki geldi. CHP’li Yusuf Akıncı, ‘Geleceği düşünmek lazımdır. Yeşil alanları yok etmemek lazım. Keyfi yapılaşma doğru olmaz’ dedi.
SEYHAN’DA RET ETTİK
Murat Cevheribucak başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı ikinci oturumunda Seyhan Belediyesi Meclisi tarafından ret olunan ve Büyükşehir Meclisine getirilen gündemin 18.maddesinde Hipodromdan başlayıp Çukobirlik Binası’na kadar süren bölgedeki fabrikalar arasındaki çekme mesafesi görüşüldü. CHP’li Yusuf Akıncı madde ile ilgili söz alarak ‘Biz bu maddeyi ilçede ret ettik. Bu meclis fabrikalar arasındaki mesafenin en az 10 metre olması kararını kendisi aldı. Şimdi bu kararı geri kaldırıyoruz. Keyfi yapılaşma doğru olmaz. İlgili maddenin ilçeden geldiği gibi oylanmasını talep ediyorum’ dedi.
AKINCI’NIN TEKLİFİ RET OLUNDU
Başkan Vekili Cevheribucak ise ‘Yusuf Bey, siz fabrikaların yapılmasına sanayiye karşı mısınız?’ diye sordu. CHP’li Akıncı ise ‘konu karşı olmak meselesi değil. Fabrikalar arasındaki çekme mesafesi. Yeşil alan kalmayacak ve fabrikalar birbirine yakın bir vaziyette yapılarak aradaki yeşil alanlar yok edilecek. Seyhan Meclisi buna ret oyu verdi. Bu meclisten de bu istikamette bir kararın çıkmasını istiyoruz’ dedi. Başkan Vekili Cevheribucak önce Akıncı’nın aykırı teklifini oylattı. Daha sonra da çekme mesafesinin kaldırılmasına yönelik madde oylandı ve Akıncı’nın teklifi ret oldu.
MİRALAY KÖŞKÜ MÜZE OLACAK
Öte yandan dün toplanan belediye meclisinde önemli iki karar daha alındı. Büyükşehir Belediyesi’ne ait gündüz bakım evlerindeki öğrencilerin ödeyecekleri ücretteki kademelerin kaldırılıp tek tip olması yönündeki Maliye Bakanlığı’nın kararı meclise getirilip oylandı. Bu isteme göre öğrenci başı gündüz bakım evi ücreti 350 lira olarak belirlendi. Bu arada Reşatbey Mahallesi’ndeki Miralay Köşkü’nün Kurtuluş Müzesi haline getirilmesine ait gündem maddesi komisyondan geldiği şekilde kabul edildi. Miralay Köşkü bu şekliyle Kurtuluş Müzesi olacak.