Kıbrıs Fatihi F-4 Phantom savaş uçağı Adana'ya getirildi

Büyükşehir, yakın savaş tarihimizin önemli simgelerinden olan ve Kıbrıs Barış Harikatı'nda kullanılan bir savaş uçağını, Adana turizmine kazandırıyor. Adana'ya getirilen uçak, montajı ve çevre düzenlemesi tamamlanır tamamlanmaz izlenime açılacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanılan çıkarma gemisini Adana’ya getirip, Seyhan Nehri kıyısındaki Gondol Marina civarına monte ederek, Adanalıların izlenimine açmasının ardından, bu kez aynı savaşta kullanılan jet uçağını kent turizmine kazandırıyor. Eskişehir’den getirilen F-4 Phantom savaş uçağı, montajının ve çevre düzenlemesinin ardından en kısa sürede Adanalıların beğenisine sunulacak.
 
NAKLİYE TAMAM, SIRADA MONTAJ VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ VAR
Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, bir yandan kenti çevresel açıdan daha yaşanabilir ve güvenli hale getirmek için mücadele ederken, diğer yandan da görsel ve tarihi açıdan Adanalılara alternatif güzellikler sunmaya devam ediyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi, daha önce 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanılan tank çıkarma gemilerinden TCG 314-302’yi Merkez Park bitişiğindeki Gondol Marina’ya yerleştirmiş, tarihi gemi Adanalıların yoğun ilgisiyle karşılaşmıştı.
Adana Büyükşehir Belediyesi bu kez Eskişehir 1. Ana Jet Hava Üssü Komutanlığı’ndan temin edilen, Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanılan ve 6 yıl önce uçuşu noktalanan 69-7501 seri numaralı F-4 Phantom savaş uçağını, Gondol Marina’da Adanalıların izlenimine sunmaya hazırlanıyor. Bölgeye nakliyesi tamamlanan uçak, montajının ardından vatandaşlarca ziyaret edilip, incelenebilecek.
 
Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Denizcilik Şube Müdürü Duran Kaya, daha önce Gondol Marina’ya getirilen savaş gemisine gösterilen ilginin yoğunluğunu gördükten sonra, Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatıyla, kent turizmine  önemli bir değer daha kazandırmak için harekete geçtiklerini belirtti. Kaya, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü Bey’in girişimleriyle, Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanılmış, tarihi özelliği olan bir savaş uçağımızı Adana’ya kazandırdık. Montaj ve çevre düzenlemesinin ardından, 15-20 gün içinde Adanalıların beğenisine sunulacak” dedi.

Kıbrıs Fatihi F-4 Phantom savaş uçağı Adana