Kılıçdaroğlu kendi belediyelerine baksın!

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin meclisi tarafından Dünya Göz Hastanesi tarafından satın alınan RTÜK'ün sattığı arsanın imarının kamu alanından özel sağlık alanına dönüştürülüp adı geçen hastanenin rant elde etmesinin önünü açıldığını savundu.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin meclisi tarafından Dünya Göz Hastanesi tarafından satın alınan RTÜK’ün sattığı arsanın imarının kamu alanından özel sağlık alanına dönüştürülüp adı geçen hastanenin rant elde etmesinin önünü açıldığını savunan CHP Adana Eski Milletvekili Turgay Develi, “CHP Genel Başkanı’nın yolsuz işlemlerle ilgili iktidarın bürokratlarını haklı olarak uyardığı bugünlerde, kendi partisinin belediyesinde yaşanan bu olaylar devasa bir ironi olarak ortada duruyor. Önce kendi belediyelerine baksın” dedi.
AYTAÇ DURAK DÖNEMİNİ HATIRLATTI
İktidar olanların ne için, kimin için erki kullandığının önemli olduğunu belirten Eski Milletvekili Develi, 20 yıl önce 43 bin m2’lik bir arsanın Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü’nden ‘kamu yararına kullanma’ talebi ile alınarak önce imarının kamu yararından çıkarılıp sonrasında da belediye başkanının eşinin de üye olduğu bir kooperatife satıldığını, kooperatifin kendisini fesih ettiğini ve arsanın da böylelikle belediye başkanının eşinde kaldığını hatırlattı. Turgay Develi’nin örnek olarak verdiği konu Eski Belediye Başkanı Aytaç Durak döneminde yaşanmıştı. Develi’de bunu kastetti.
ÇIKIP KAMUOYUNA AÇIKLAMA YAPSINLAR
Eski Milletvekili Develi, bu örnekten hareket ederek bugün Zeydan Karalar döneminde yaşanan RTÜK arsasının da bir şekilde birilerine rant sağlayacak hale dönüştürülmesine tepki gösterdi. Adana Milletvekilleri Ayhan Barut ile Müzeyyen Şevkin’in TBMM gündemine taşıdıkları RTÜK arsasının satışı konusunu da hatırlatan Turgay Develi, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, İl Başkanı, örgütteki yöneticiler, Adana Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı dahil olmak üzere çıkıp bu konuda yaşananları nasıl değerlendirdiklerini anlatmak durumundalar. Kamuoyuna böyle bir sorumlulukları ve borçları var” diyerek onlara da çağrı yapmış oldu.