Kim bu belediye başkanları?

Karalar: Belediye başkan eşleri, kızları, damatları belediyeye işe alınmış!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediye meclisinin Kasım ayı toplantıları sırasında Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan ile yaşadığı ‘hainlik tartışması’ sırasında önemli açıklamaları sinir anında dile getirdi. Başkan Karalar, Hüseyin Sözlü dönemini kastederek “Memlekette bu kadar işsiz güçsüz varken Allah’a şükür belediyeyi ailece doldurmuşsunuz. Bir aileden 8 adam, belediye başkanlarının kızları, damatları, eşleri, konuşturmayın adamı lütfen…” dedi.
İDDİANIZIN ARKASINI GETİRİN
Başkan Karalar’ın Ülkücüleri işten çıkardığına yönelik Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan tarafından yapılan eleştiriler sırasında söylediği bu cümlelerle, belediyelerin torpilli kişiler tarafından doldurulup işe gelmeden maaş verilen ve kamuoyunda bankamatikçi olarak nitelendirilen kişilerle doldurulduğu gibi bir genel kanı Adana kamuoyunda oluştu. Hainlik tartışmasının yaşanması sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın kamuoyu ile paylaştığı bu önemli iddiaların arkasını getirerek alt başlıklarını da doldurması kaçınılmaz oldu.
ZEYDAN KARALAR’A KOLAY SORULAR:

    Büyükşehir Belediyesine bu şekilde işe alınan çalışanlar hangi belediye başkanı döneminde işe alınmıştır? Sayıları toplam olarak kaç tanedir?

    Eşini, kızını, damadını Büyükşehir Belediyesi’ne işe aldıran belediye başkanları kimlerdir? Bu işe alınanlar bankamatikçi olarak mı görev yaptılar?

    Aynı aileden 8 kişi işe alındığı diyerek açıklama yaptınız. Bu aileler ve mensubu bulundukları siyasi parti hangisidir? Açıklayacak mısınız?

    Bugün açıklama yaptığınız bu olayı ne zaman öğrendiniz? Öğrendiğinizde tepkiniz ve uygulamanız ne oldu? Nasıl davrandınız?

    Açıklama yapmayı siyasi bir sorumluluk olarak görüyor musunuz? Yoksa bu tür olayları belirli dönemlerde dile getirip sonrasında suskun kalmayı mı tercih edeceksiniz?