KİM DEMİŞ YATIRIM YOK DİYE!

Geçtiğimiz yılın Mart ayında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de katıldığı bir törenle Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi hayata geçirilip Adana, Mersin, Osmaniye, Kastamonu, Sinop ve Bartın illeri proje kapsamına alınmıştı. Amaç 30 bin kırsal haneye ulaşarak 300 milyon liralık kredi hacmini oluşturmaktı.

Geçtiğimiz yılın Mart ayında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de katıldığı bir törenle Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi hayata geçirilip Adana, Mersin, Osmaniye, Kastamonu, Sinop ve Bartın illeri proje kapsamına alınmıştı. Amaç 30 bin kırsal haneye ulaşarak 300 milyon liralık kredi hacmini oluşturmaktı.
MÜJDEYİ MEHMET AY DUYURDU
İşte bu kapsamda Adana, bu proje kapsamında 7 ilçenin 208 mahallesinde uygulamaya konulan projenin içeriğiyle toplamda 26 milyon liralık krediyi kapmış oldu. AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, ilçelere göre proje kapsamında hayata geçirilecek uygulamaları ve parasal değer olarak miktarları kamuoyu ile paylaşarak başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililere de teşekkür ettiğini duyurdu.
PROJENİN İÇERİĞİNDE NELER VAR?
Türkiye’de çiftçi yaş ortalamasının 50’nin üzerinde olmasından hareket eden Tarım ve Orman Bakanlığı, bu yaş ortalamasını 20’li yaşlara çekmek istiyor. Proje kapsamında Adana’nın kırsalındaki yüksek kesimlerde yaşayan küçük ölçekli çiftçilerin yaşam seviyelerini iyileştirmek ve üretimin pazara entegrasyonunun sağlanması amaçlanıyor. Küçük ölçekli meyve-sebze toptancı halleri, hayvan pazarları, mezbahalar, basınçlı sulama sistemleri, mera ve Pazar yolları, hayvan içme suyu yapıları, mera alt yapıları gibi kamu yatırımları da destekleniyor.
 
MUHALEFET KONUŞUR AK PARTİ YAPAR
Konu hakkında açıklamada bulunan AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, iktidarları döneminde Adana’nın her alanında yatırım yapıldığını ve halkın da bu yatırımların kıymetini bilerek 19 yıldır AK Parti’ye olan güvenleriyle desteklerini verip iktidar yaptığını ifade etti. Mehmet Ay, tarımsal alanda yapılan bu projenin 7 ilçede rahatlamaya sebep olacağını söyledi ve emeği geçenlere de teşekkür etti. Mehmet Ay, ‘muhalefet konuşur, AK Parti hizmet yapar’ diyerek önümüzdeki süreçte kente ait önemli hizmetlerin de aralıksız geleceğinin altını çizdi.