KİMSEYE FAYDASI OLMAYAN FUAR GİBİ!

Adana'da 'Kuaför, estetik, kozmetik, güzellik fuarı' adı altında açılan fuardan Adanalıların haberi yok…

KİMSEYE FAYDASI OLMAYAN FUAR GİBİ!
Adana’da bir fuar düzenleniyor olmasına karşın kentte yaşayan insanların dahi haberdar olmaması, kentteki organizasyonların ne kadar sağlıklı olduğunu göstermenin bir ölçüsü gibi karşımızda durdu. Açılışını Adana Valisi Süleyman Elban’ın yaptığı fuarı organize eden Start Fuarcılığın fuara katılan firmaları Adanalılar ile yeterince buluşturamaması eleştirilere neden oldu.
START FUARCILIK DERNEĞİN GERİSİNDE KALDI
4 gün boyunca kozmetik ve estetik anlamında konusunda uzman oldukları belirtilen isimlerin fuara katılanlara bilgiler aktaracağının ifade edildiğini kentin yerel gazeteleri olarak Adana Valiliği’nin resmi internet sitesinden öğreniyor olmamızdan sonra ‘Kimseye faydası olmayan fuar gibi!’ başlığını atmamıza neden oldu. Sektörle ilgilenen Adana Estetisyenler Derneği’nin meslek örgütümüz olan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, cemiyet aracılığıyla bahse konu fuarı Adanalılara duyurmak istemesi kentteki gazeteciler tarafından “Fuar organizatörü olan Start Fuarcılık tanıtımda derneğin gerisinde kaldı” olarak yorumlandı.
ADANA’DAN DOĞAN FİRMA KENTTEN UZAK…
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek bu yöntemle fuar haberini yaptırmayı tercih eden Adana Estetisyenler Derneği’nin cemiyete hiçbir katkısı olmamasına karşın ikili ilişkilerle fuarı tanıtmak istemesini de kentin yerel gazeteleri olarak “İşi biliyorlar, işe gitmiyorlar! En azından Start Fuarcılığın önüne geçtiler!” şeklinde yorumlamalarına neden oldu. Kentte bugüne kadar yapılan tüm fuarlarda diğer fuarı gerçekleştiren kuruluşların izlediği tanıtım yönteminden uzak kalan Start Fuarcılığın Adana’dan doğan bir firma olarak Adana’ya ve bu kentin dinamiklerine uzak durup, mesafeli olması olarak değerlendirildiği gözleniyor.
 

fuar