Kınık: 150 yıldır şefkat nöbetindeyiz

Adana'nın Seyhan İlçesi'ndeki kan bağış merkezini açmak ve 'İnsani yardımın iş dünyasındaki yeri ve beklentileri' konulu konferansa katılmak üzere kentimize gelen Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, '150 yıldır şefkat nöbetinde olan Kızılay, Dünyada önemli hizmetler veriyor. Her zaman insanlığın yanındayız. Kendisini yenileyerek geliştiren Kızılay'ın bu güzel hizmetlerinde halkımızın bizlerin yanında olmasından dolayı da ayrıca mutluyuz, gururluyuz' dedi.

Adana’nın Seyhan İlçesi’ndeki kan bağış merkezini açmak ve ‘İnsani yardımın iş dünyasındaki yeri ve beklentileri’ konulu konferansa katılmak üzere kentimize gelen Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, ‘150 yıldır şefkat nöbetinde olan Kızılay, Dünyada önemli hizmetler veriyor. Her zaman insanlığın yanındayız. Kendisini yenileyerek geliştiren Kızılay’ın bu güzel hizmetlerinde halkımızın bizlerin yanında olmasından dolayı da ayrıca mutluyuz, gururluyuz’ dedi.
KAN BAĞIŞ MERKEZİ AÇILIŞI
Seyhan’ın Çakmak Caddesi üzerindeki kan bağış merkezinin açılışına Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve çok sayıda davetli katıldı. Türkiye’de 300 kan bağış merkezi olduğunun altını çizen Kerem Kınık, ‘Bu merkezlerde günde 10 bin vatandaşımız kan bağışında bulunuyor. Verilen her damla kan bir vatandaşımıza hayat veriyor’ dedi. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Kızılay’ın çalışmalarına dikkat çekip  ‘150 yıllık geçmişi olan Kızılay'ın, tüm dünyada mazlumlara destek olmuştur. Nerede bir doğal afet olsa, oradalar’ dedi.
İŞ DÜNYASI İLE BULUŞMA
Daha sonra Divan Oteli’nde ‘İnsani yardımın iş dünyasındaki yeri ve beklentileri’ konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansta konuşan Kızılay Genel Başkanı Kınık, Dünyada savaşların olmaması için gayretlerin sarf edildiğini ancak buna rağmen savaşlar nedeniyle insanlar evlerinden, barklarından olup yaşamlarını kaybettiğini söyledi. Kızılay’ın bu gibi doğal afetler ve olağanüstü durumlarda devreye girdiğini belirten Kınık, muhtaç insana yardımın bir görev olduğunun altını çizdi. İnsana yardımın da bu anlamda devreye girdiğini belirten Başkan Kınık, iş dünyasının Kızılay ile olan diyalogları konusunda da örnekler verdi.