Kısacık'ın Karataş için gayretleri üst seviyede

Tarihi çok eski zamanlara dayanan Adana'nın Karataş İlçesinde turizm yatırımlarının son yıllarda giderek arttığı, Çukurovalı vatandaşların ilgilerinin bu yöreye çekilmeğe çalışıldığı öğrenildi. Adanalıların Mersin ve Antalya'ya tatile gitmelerinin önünü kesmek için, Karataş'ta turistik yatırımlara ağırlık verildiği, otel ve turistik tesis yapımına ağırlık verildiği bildirildi.

Tarihi çok eski zamanlara dayanan Adana’nın Karataş İlçesinde turizm yatırımlarının son yıllarda giderek arttığı, Çukurovalı vatandaşların ilgilerinin bu yöreye çekilmeğe çalışıldığı öğrenildi. Adanalıların Mersin ve Antalya’ya tatile gitmelerinin önünü kesmek için, Karataş’ta turistik yatırımlara ağırlık verildiği, otel ve turistik tesis yapımına ağırlık verildiği bildirildi.
Adana’ya 45 Kilometre mesafede bulunan vatandaşların 40 dakikada ulaşabilecekleri, Tarihi Magarsus Antik Kenti’nin de bulunduğu Karataş’ta kilometrelerce uzunluğundaki kumsalların keşfedilmeyi beklediğini belirten Karataş Turizm Platformu Başkanı Teyfik Kısacık, ‘’Bölgenin en önemli antik kenti Karataş’ta bulunuyor. Ancak arzulandığı şekilde kazılar hızlandırılamıyor.  Son zamanlarda Karataş’ta turizme önem veriliyor. Bu nedenle Çukurova Üniversitesi Turizm Yüksek Okulu’nu Karataş’a açtı’’ dedi. Turizmin daha canlandırılması için halkın ver esnafın eğitilmesi ve turizm bilinçlerinin artırılması gerektiğini belirten Kısacık,  bu nedenle Karataş Turizm Platformunu 3 yıl önce kurduklarını söyledi.
Karataş’ Adana Büyükşehir Belediyesi ve Seyhan İlçe Belediyesi’nin de destek verdiğini ifade eden Teyfik Kısacık, Adanalıların yazlık ihtiyaçlarını artık Karataş’tan sağlamalarını beklediklerini ifade ederek, ‘’son zamanlarda modern tesisler hizmete girmeğe başladı. Ferdi Kavak ve Sedat Gül gibi bölgemizin müteahhitleri  ilçemize modern siteler kazandırmağa başladılar. Böylelikle Adanalıların bu bölgeye yönelmeleri sağlandı. Başka müteahhitlerinde istikbali parlak olan Karataş’a yatırım yapmalarını bekliyoruz.’’ dedi. Karataş’a Turizm Ofisi açılmasını beklediklerini de ifade eden Kısacık, yeni Valimiz Mahmut Demirtaş’ı da ilçelerine davet ederek kalkınma hamlesine öncülük etmesini beklediklerini kaydetti.
Karataş’ın 25 sene önce Almanya’nın Memmingen şehri ile kardeş olduğunu da ifade eden bu ilişkilerin de canlandırılarak sürdürülmesini beklediklerini ifade eden Kısacık, ‘’Karataş’ın havası ve deniz mahsullerinin lezzetini ancak yaşayan ve ziyaret eden anlayabilir. Turizmde kısa zamanda atılımlar yaparak, kaybettiğimiz fırsatları lehimize çevirebiliriz’’ şeklinde konuştu.