KIŞLA YOLU TEPKİSİNİ DUYAN YOK!

Yüreğir'in Yavuzlar Mahallesi'nin halkının haklı tepkisini duyması, görmesi gerekenlerin maalesef olup bitenlere karşı sessiz kalması tepkilerin artmasına neden oluyor. Kışla Yolu'nun trafiğe kapatılmasının sıkıntılarını halk çekiyor. Yetkililer ise sessizliğe gömülüyorlar.

Yüreğir’in Yavuzlar Mahallesi’nin halkının haklı tepkisini duyması, görmesi gerekenlerin maalesef olup bitenlere karşı sessiz kalması tepkilerin artmasına neden oluyor. Kışla Yolu’nun trafiğe kapatılmasının sıkıntılarını halk çekiyor. Yetkililer ise sessizliğe gömülüyorlar.
Yeni Adliye Binası’nın yapılmasından sonra Kışla Yolu’nun açılmasının daha da önem arz ettiğine değinen yurttaşlar, bu konudaki şikayetlerini belediye meclis üyelerine, siyasetçilere, belediye başkanlarına iletiyorlar. Onların verdikleri yanıt ile Kışla Yolu’nun açılacağı konusunda ümitlenen yurttaş, yetkili mercilerdeki isimlerin kayıtsız kalması ile tepkilerini artırmak durumunda kalıyorlar.
YOLUMUZU AÇIN
Jandarma Komutanlığı’nın hizmet binasının bulunduğu alan olması nedeniyle yıllar önce trafiğe kapatılan Kışla Caddesi ile Yavuzlar Mahallesi karanlığa gömüldü. Koşullar değişti, Jandarma Komutanlığı’nın buradaki işlevi ve kullandığı alanlar ile ilgili sorumluluğu azaldı. Kışla Yolu’nun kapalı olmasının Jandarma Komutanlığı’na hiçbir faydası bulunmaz noktaya geldi. Vatandaşlar ve bölgenin esnafı ise Adana Valisi Süleyman Elban, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir’e çağrıda bulunup ‘Yolumuzu açın’ demişlerdi.
ADANALILAR EFENDİ, SİZLER HİZMETKÂRDINIZ!
Jandarma Komutanlığı’na ait S-4 deposunun kullanılmaması, askerlerin eğitim alanının kaldırılması gibi ihtiyaca bağlı yol kapatmaya gerekçe gösterilen unsurların tamamen ortadan kalkmasından sonra Yüreğir halkının sesine kulak vermek zorunda olanlara bir çağrıda bulunmak istiyoruz. “Hani yöneticiler olarak Adanalılar efendi, sizler hizmetkardınız! Adanalı, Kışla Yolu açılsın diyor. Siz bu sesi duymuyorsunuz. Gerekirse referandum yapın. Yetkililer ile görüşün. Bir yolun açılması konusu bu kadar zor mu? Bu halkın sayesinde sizler orada yöneticisiniz. Unutmayınız”
SAYIN ELBAN: KIŞLA YOLU’NUN AÇILMAMASININ, BUGÜNE KADAR GELEN YURTTAŞ TALEBİNİN HAYATA GEÇİRİLMEMESİNİN ÖNÜNDE BİR ENGEL Mİ VAR?
SAYIN KARALAR: KIŞLA YOLU AÇILSIN İSTİYOR MUSUNUZ? İSTİYOR İSENİZ BU KONUDA BELEDİYE MECLİSİNİZİ HAREKETE GEÇİRMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?
SAYIN KOCAİSPİR: BİLİYORUZ Kİ BU YOL AÇILSIN İSTİYORSUNUZ. PEKİ, BU YOLUN AÇILMASINA KİM KARŞI ÇIKIYOR? NEDEN KARŞI ÇIKIYORLAR? KAMUOYU İLE PAYLAŞACAK MISINIZ NE OLUP BİTTİĞİNİ?
SAYIN MERCİMEK: KIŞLA YOLU’NUN AÇILMASI İÇİN GAYRET SARF ETTİNİZ. KONUYU MECLİSE GETİRDİNİZ. BUNDAN SONRA DA KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAK MISINIZ?
SAYIN DEMİRDAĞ: KIŞLA YOLU’NUN AÇILMASI İÇİN NE GEREKİYOR İSE YAPACAĞINIZI SÖYLEDİNİZ. BU KONUYU TAKİP EDEREK OCAK AYINDA GÜNDEME GETİRECEK MİSİNİZ?
 

Yavuzlar Mahallesi Yüreğir