KİT'ler iflasa sürükleniyor

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, ''Ülkenin göz bebeği KİT'ler iflasa sürükleniyor' dedi.

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, ‘’Ülkenin göz bebeği KİT’ler flasa sürükleniyor” dedi.
Sümer, “Kamu İktisadi Teşebbüslerinin ekonomi düzenlemesinde bir araç olarak kullanılıp zarar etmesi hususunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Saray iktidarının planladığı ekonomi modeli istediği gibi gitmeyince,faturayı vatandaşın ödediğini belirten Sümer, şunları kaydetti:
‘’Vatandaşla birlikte;ülkenin göz bebeği kamu iktisadi teşebbüslerinin içi boşaltılıyor.2017 yılına kadar kâr eden kurumlarVarlık Fonuna devir sonrası milyarlarca lira zarar etmeye başladı.Döviz krizini aşmak için iktidar KİT’lerin bütçelerini kullanıyor.Doların ateşini düşürmek için KİT’lerin bütçesinden dolar alışı ve satışı yapılıyor.Merkez Bankası verilerine göre;son 4 ayda KİT’lere 15 Milyar Dolardan fazla döviz satışı gerçekleştirilmiş.Sadece Şubat ayında 5.4 Milyar Dolar satış yapılarakbu alanda rekor kırılmış durumda.Satışlar suni olarak dövizi bi seviyede tutmaya çalışsa dane yazık ki baraşılı olamıyor. Aynı Zamanda KİT’lerin mali ve ekonomik dengesini eksiye düşürüyor.Son 5 Senede, Sadece BOTAŞ’a yapılan Döviz satışı45 Milyar Dolardan fazla.
KÂR EDEN KURUM KALMADI
Saray İktidarı, ekonomide gösterdiği başarırız yönetimi, kamu kurumlarında da gösteriyor. Basiretsiz yönetim anlayışı tüm kamu kurumlarına sirayet etmiş durumda. Özellikle Varlık Fonu sürecinden sonra durum ne yazık ki çok daha kötüye gidiyor. Ülke ekonomisindeki yangın o kadar büyük kisaray iktidarı sırf döviz rakamları pisikolojik sınırı aşmasın diyeCumhuriyet kazanımı kurumları gözünü kırpmadan feda ediyor. Artık yolun sonuna gelinmiştir.Türkiye’yi şantiye alanına çevrip,yandaşına rant yaratan bu düzen mutlaka değişecektir.
İFLAS SİRENLERİ ÇALIYOR
Türkiye’deki bir çok sektörde iflas sirenleri çalıyor. Ülke genelinde her ürüne gelen zamlar nasıl vatandaşı bezdirdiyse, artan maliyetlere rağmen sektörlerin kazançlarının düşmesi hatta eksiye dönmesi bir çok sektörü iflasın eşiğine getirdi. Son iki senedir İflas talebinde bulunan firma sayısında inanılmaz artışlar meydane geliyor. Tüm uyarılara, piyasalara, sektörlerden gelen teprkilere rağmen, iktidar ekonomide yanlış yapmaya devam ediyor.’’








 

Sümer iflas