Kitap Blogu Nasıl Olmalı?

Beğendiğiniz bir kitabı bitirdikten sonra kitapseverler ile tartışabilmek, her okuyucunun hayalidir. Bu anlamda birçok seçenek bulunsa da kitapblogları, bu anlamda oldukça iyi iş çıkarmaktadır.

Beğendiğiniz bir kitabı bitirdikten sonra kitapseverler ile tartışabilmek, her okuyucunun hayalidir. Bu anlamda birçok seçenek bulunsa da kitapblogları, bu anlamda oldukça iyi iş çıkarmaktadır. Kitap bloglama, bu yüzden yaygınlaşan ve eğlenceli bir adımdır. Çünkü dünyanın her yerindeki kitaplar hakkında bilgiye sahip olabilirsiniz.Peki, bir kitap blogu nasıl olmalı, nelere dikkat edilmeli?

Kitap BloguAçarken Nelere Dikkat Edilmeli?



    Blogunuz için bir isim düşünerek başlayın. Kendi adınızı verebilirsiniz veya onunruhuna uygun özel bir isim düşünebilirsiniz.

    Hangi platformunu kullanacağınıza karar verin. Başlangıç için en popüler ve ücretsiz olanları tercih edebilirsiniz.

    İlham almak için mevcut bazı bloglara bir göz atın. Düzen ve temalar hakkında ilham almak için sevdiğiniz sayfalara bakabilirsiniz.

    Sayfanıza birkaç gönderi ekleyin. Kitap blogu için en önemli şeylerden biridir.Örneğin okuduğunuz kitapları gözden geçirebilirsiniz. Bu güne kadar sizi en etkileyen kitabı yazmak istemez misiniz?

    Favori kitap sitelerinizi listeleyin. Örneğin kitap blogu sayfanızda bunun için özel bir kenar çubuğu belirleyebilirsiniz. Bu bölümde sayfanıza girenler kitaplar hakkında yorumlarını belirtebilirlerse hem kendi okudukları kitapları başkalarıyla paylaşma fırsatı bulurlar hemde kendileri merak ettikleri bir kitap varsa bilgi sahibi olabilirler.

    Sayfanızda bazı çekişmeli yarışlar düzenleyebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde kitapseverlerin ilgisini çekmek daha kolay olacaktır.


Kaynak: https://www.bilinc.net/kitap/
 

Kitap bloğu