Kıyma çekenlerin önüne geçilsin

Kasaplar Odası Başkanı Yağmur yetkilileri göreve davet etti

Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Yağmur, kendi odalarına kayıtlı olmadıkları halde piyasada kurban geldiğinde ortaya çıkan ve kıyma çekerek meslektaşlarına zarar verenlerin önüne geçilmesi noktasında yetkilileri göreve davet etti.
Başkan Yağmur, Adana Ticaret Odası’nın meslek komitesinin görevini ve sorumluluğunu yerine getirmediğine işaret edip ‘Kurban bayramı yaklaşınca kıyma çekenlerin sayısı artıyor. Kırtasiye dükkanı, perde satan iş yeri, tavukçu gibi aklına gelemeyen meslek sahipleri kıyma çekmeye başladılar. Bunun acilen önüne geçilmesi gerekir. Tarım İl Müdürlüğü’de bu anlamda yetersiz kalıyor ve denetimlerde bulunamıyor. Ticaret Odası’nın meslek komitesi bu açıdan görevini yapsın’ çağrısında bulundu.
Kasap denilince akla ilk olarak Kasaplar Odası’nın geldiğine değinen Murat Yağmur, kendi odaların kayıtlı ne kadar kasap var ise bir o kadar da Ticaret Odası’na kayıtlı kasabın bulunduğunu ifade ederek konu hakkında şu açıklamalarda bulundu. ‘Manav kıyma çeker mi? Et işi ile uğraşır mı? Biz kasap olarak meyve satıyor muyuz? Memlekette denetim konusunda sıkıntı var. Oda olarak yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde tüm önlemlerimizi aldık. Esnafımızın rahat bir ortamda çalışması adına gerekeni yapıyoruz. Yıllardır söylüyorum Adana Ticaret Odası’nın meslek komitesi çalışmıyor. Kimse de bu komitenin çalışmamasından dolayı rahatsızlık duyup gereğini yapmıyor. Buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Bütün yükü Kasaplar Odası’nın üzerine yıkmasınlar. Herkes görevini yapsın’