Kıytırık ifadeler!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın bir basın toplantısı düzenleyerek ASKİ'deki usulsüzlükleri kamuoyu ile paylaşıp dönemin ASKİ yönetimini suçlamasının ardından eski ASKİ Genel Müdürü ve halen Konya Ereğli Belediye Başkanı olan Hüseyin Oprukçu gazetemize bir açıklama yaparak Karalar'ın açıklamaları için 'kıytırık ifadeler' cümlesini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın bir basın toplantısı düzenleyerek ASKİ’deki usulsüzlükleri kamuoyu ile paylaşıp dönemin ASKİ yönetimini suçlamasının ardından eski ASKİ Genel Müdürü ve halen Konya Ereğli Belediye Başkanı olan Hüseyin Oprukçu gazetemize bir açıklama yaparak Karalar’ın açıklamaları için ‘kıytırık ifadeler’ cümlesini kullandı.
PARAYI ÖDEMEZ, CEZANI KESERSİN
Devlet terbiyesi almış ve yönetme kabiliyeti olan insanların kurumlardaki usulsüzlükleri eğer tespit etmiş ise bunu karar altına alıp, ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunup gereğini yapması gerektiğini düz cümleler ile ifade eden eski ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu ‘mal ve hizmet alımında eksiklik mi var? İlgili yükleniciyi çağırırsın. Eksiklikleri tespit ederek parasını ödemezsin. Cezanı kesersin. Sonra da gidip mahkemeye verirsin. İdareciyi kamuoyu önünde siyasi linç etmek düşüncesiyle konuşmanın anlamı yok. Beni Seyhan Belediye Başkanı iken sürekli arayan Sayın Karalar’ın bizim döneme ait bir bu kadar iddiaları ortaya atar iken bir gün olsun aramaması manidar’ dedi.
SİYASİ KİNLE BELEDİYE BAŞKANI OLUNMAZ
Oprukçu, “FETÖ davasından yargılanan bir gazeteci kisveti altındaki soru soran kişinin ifadelerinin ardına düşerek benim ASKİ’ye Ereğlili insanları yerleştirdiğimi iddia eden Karalar’a yanıtım hazır” diyerek şunları söyledi. “Ereğli’den gelen 3-4 mühendisi ASKİ’de işe başlattığım doğrudur. Adana’daki Konyalı derneklerin aracılığıyla da Konyalı birkaç kişiyi ASKİ’ye başlattığımda doğrudur. Bunlar da belediye idaresinin bilgisi dahilinde olmuştur. Ben de seçim kazanıp belediye başkanı oldum. Kimseyi kapı önüne koyup işinden etmedim. Siyasi kinle belediye başkanı olunmaz’
EZİK YÖNETİCİLER YANLIŞ YÖNLENDİRİYORLAR
ASKİ’de yaş haddinden emekli olmasına 3-5 ay kalan kişi ile önceki dönemden kalma yakın tarihte yaş haddinden emekli olacak geçmiş yılların ezik yöneticilerinin yanlış yönlendirmeleri ile şahsının genel müdürlük yaptığı dönemi kirli dönem olarak göstermesine sert tepki gösteren eski ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, ‘veremeyeceğimiz hiçbir hesap olamaz. Yukarıda Allah var. Biz hakka ve hakikate inanarak hareket ederiz. Bağımsız yargı adliye binasında duruyor. Çıkıp linç edası ile kamuoyunun önünde kişileri küçük düşürmek yolunu tercih edeceğinize gidip yargıya başvurun. Kimler sorumlu ise hesap versin’ sözleriyle Zeydan Karalar’a tepkilerini dile getirdi.
KARALAR’IN AÇIKLAMALARINI CİDDİYE ALMIYORUM
ASKİ’nin zarar eden ve sanki iflas etmiş bir kurum gibi gösterilmesini de kabul etmeyen Hüseyin Oprukçu, ‘Zeydan Karalar nasıl ki bu dönem ASKİ’nin parasını belediyeye aktarıp kullanıyor ise geçmiş dönemlerde de ASKİ belediyeye para aktarmıştır. ASKİ olarak bizim dönemde belediyeye aktarılan paraları geri ödemiş olsalar ASKİ’nin zarar etmediğini görürler. Böylesine ucuz matematik hesapları ile siyasi kin ve nefret besleyerek intikam alma hissi ile yaklaşırsanız devlet ciddiyetinden uzaklaşırsınız. Bende belediye başkanıyım. Seyhan Belediye Başkanlığı yaptığı dönemden bazı konuları iyi ölçüp tartıp hareket etmesi gerekirdi. Bu işleri öğrenmiş olması gerekirdi’ dedi ve Zeydan Karalar’ın açıklamalarını ciddiye almadığını söyledi.
 
DEVLETE ZARAR GETİRECEK İMZA ATMAM
Adanalılar’a da mesaj gönderin eski ASKİ Genel Müdürü ve Konya Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, ‘Bizim gibi insanların hak ve adaletten uzaklaşmasını kimse beklemesin. Biz hakkaniyetle davranıp yöneticilik yaptık. Var ise ortada bir yanlışlık, hata veya kusur onun da hesabını verecek kişiler ortada duruyordur. Onlar da hesap verirler. Hesap vermesi gereken birisi biz isek ilahi adalete inanan bizler yeryüzünün adaletine de inanırız. Ancak kabul etmediğimiz tek şey siyasi linç hissi ile yapılan saldırılardır. Ben bu yöntemi doğru bulmam. Adanalı kardeşlerim şunu iyi bilsinler ki Hüseyin Oprukçu ne devlete, ne ASKİ’ye, ne de Adanalılar’a zarar gelecek hiçbir iş ve işlemin altına imza atmamıştır’ dedi ve Adanalılar’a selamlarını iletti.