Koç gibi proje

387 adet damızlık koç dağıtarak üreticinin yanında oldular.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Tarım, Hayvancılık Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün himayesinde belediye meclis kararı doğrultusunda geliştirdiği üreticiye damızlık koç dağıtımının son aşamasında Kozanlı üreticiler mutlu edildi. Başkan Hüseyin Sözlü’nün de katıldığı törende Kozanlı üreticiler ‘Köylü çocuğu Sözlü kendisinden beklenen güzelliği yaparak kırsal kesimi unutmadı’ diyerek teşekkür ettiler.
1 KOÇ BİN 944 LİRA
Kırsal Kalkındırma Dairesi adına konuşan Memili Güven, 2 yılda toplam 249 üreticiye 809 damızlık koçun dağıtıldığını ve bir koçun bin 944 liraya mal olması nedeniyle toplamda 1 milyon 413 bin 180 liralık bu yardımın köylülere adeta bir yardım niteliğinde olduğunu ifade etti. Güven, hayır ve bereket anlamında köylü yurttaşın her zaman destekleneceğinin de altını çizip damızlık koçun yüzde 70 ücretinin Büyükşehir Belediyesi, yüzde 30 ücretin ise vatandaş tarafından karşılandığının da bilgilerini verdi.
SÖZLÜ: VERİMİ ARTIRMAK GÖREVİMİZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan’ın Çokçapınar Köyü’nde büyüyen bir çiftçi çocuğu olarak üreticiliğin ne demek olduğunu çok iyi bildiğini belirterek ‘Verimi artıracak, küçükbaş hayvancılığı geliştirecek, kaliteli ırk ile daha verimli ürün alınmasını sağlayacak her hizmette olduğu üzere bu koç dağıtımı konusunda da kendimizi görevli saydık. Hayvancılığa destek vererek elleri nasır tutan bu üretici kardeşlerimizi desteklemek de bizim görevimizdir. Aşıcılık konusunda da gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Sizlere verilen destek anamızın ak sütü gibi helal olsun’ dedi.