Koç Spor Fest Oyunları Ç.Ü'de start aldı

Türkiye ekonomisinin yüzde 10'luk dilimine tekabül eden ekonomik verileriyle önde yer tutan şirketlerin sahibi konumundaki Koç Topluluğu'nun spora olan katkısı anlamında oturmuş etkinliği 'Koç Spor Fest Oyunları' bu yıl 7-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

Türkiye ekonomisinin yüzde 10’luk dilimine tekabül eden ekonomik verileriyle önde yer tutan şirketlerin sahibi konumundaki Koç Topluluğu’nun spora olan katkısı anlamında oturmuş etkinliği ‘Koç Spor Fest Oyunları’ bu yıl 7-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Konu hakkında basın toplantısı düzenleyen Koç Holding Kurumsal Marka Koordinatörü Okyar Tuncel, yıl boyunca 200’e yakın üniversiten toplamda 26 bin sporcunun mücadelesine sahne olan Koç Spor Fest’in bu yılki büyük finalinin Ç.Ü’de yapılacağını söyledi ve Ç.Ü’yü de bu anlamda büyük ve başarılı bir üniversite olarak görüp yöneticilerine de teşekkür etti.
 
Her yıl bir başka üniversitede final yaptıklarını belirten Okyar Tuncel, kişi ve takım bazında ilerlemediklerini sadece Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ve kendilerinin de ana sporluğunu yaptıkları Koç Spor Fest’in içeriğinde gençliğin müzik ve diğer etkinliklerle bütünleşerek sporun başarıya ulaşmasını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.
 
5 bin üniversiteli sporcunun Çukurova Üniversite bünyesinde yüzme, atletizm, jimnastik, masa tenisi, voleybol, hentbol, futbol, basketbol, dağ bisikleti, spor tırmanışı ve açık yüzme yarışı alanlarında yarışacağının altını çizen Okyar Tuncel, üniversitelerin teknik alt yapılarının eksik olması halinde bu eksiklikleri tamamlatarak daha sonra bu üniversitelerde etkinlik düzenlemeye karar verdiklerini ve bu sayede üniversitelerin de gelişmesini katkı sunduklarını söyledi. Ç.Ü’de bu etkinlik ikinci kez düzenlenmiş olacak.
 
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Koç Holding ana sponsorluğunda düzenlenen ‘Koç Spor Fest Üniversite Oyunları 2018 Büyük Finali’ 13 Mayıs’a kadar Adana’da devam edecek. Akşam da konserler düzenlenecek.