Kocaispir: "Bizim derdimiz insan"

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, 1 yıllık belediye başkanlığı sürecindeki icraatlarını anlattı.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, 1 yıllık belediye başkanlığı sürecindeki icraatlarını anlattı. Kısa sürede büyük mesafeler kat ettiklerini belirten Başkan Kocaispir, “İlk bir yılımızda hiçbir ayrım yapmadan insan için çalıştık. Başarılı bir yılı geride bıraktık. Katkıları için mesai arkadaşlarıma, destek ve güvenleri için de Yüreğirli hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi. 
Yüreğir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı son oturumunda bir yıl boyunca Yüreğir’de yaptıkları hizmetleri hazırlanan slaytla meclis üyeleri ve birim müdürleri ile paylaşan Başkan Kocaispir, “Sosyal belediyecilik anlayışı ve insan odaklı çalışmalarımızla 1 yıl gibi kısa bir sürede büyük mesafeler kat ettik. ‘Bizim derdimiz insan’ parolamızla Yüreğir’in geleceğini inşa ediyoruz.” şeklinde konuştu. 
Kapılarının herkese açık olduğunu belirten Başkan Kocaipir, “1 Nisan tarihinden itibaren Yüreğirli hemşehrilerimizi belediyemizde ağırladık. Derdini anlatan, sıkıntısını paylaşan, eleştirisini dile getirmek için gelen herkesi dinledik. İhtiyacı olan vatandaşlarımız bize her zaman ulaşıyor. Bugüne kadar kapımızı çalan herkese kapımız açık oldu, bundan sonra da açık olacak” dedi. 

"Eğitime Dokun" projesi 
Göreve başlar başlamaz ilk ele aldıkları konulardan birinin de eğitim olduğunu belirten Başkan Kocaispir, şöyle devam etti: 
“Mazbatamızı aldıktan çok kısa bir süre sonra ‘Eğitime Dokun’ kampanyamızı başlattık. Bu kapsamda, yaklaşmakta olan eğitim yılı için çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitim almalarını sağladık. 182 okulumuzun peyzaj düzenlemelerini yaptık. 14 okulumuzun iç ve dış cephelerini boyadıktan sonra 48 okulumuzun tüm bakım, onarım ve tadilat işlemlerini yaptık. 11 okulumuzun klima üniteleri ile 10 okulumuzun elektrik sistemlerine bakım onarım ve yenileme yaptık. Bünyemizde bulunan 11 kültürevimizde, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak adına 800 öğrencimize LYS, 2 bin 900 öğrencimize LGS, toplamda 3 bin 700 öğrencimize sınavlara hazırlık kursunu ücretsiz olarak verdik. 2 bin 600 öğrencimize müzik, resim ve çeşitli spor dallarında eğitim vererek sosyal hayata katılmalarını sağladık. Yine bu kapsamda 4 bin adet eğitim setini çocuklarımıza ücretsiz olarak dağıttık. Yüreğir’de 7 bin 500 öğrencimize, okullar başlamadan çanta dağıtımı yaptık. Yeni öğretim dönemine başlayan 4 bin çocuğumuza hikaye ve roman kitabı hediye ettik. Yüreğir bölgesindeki okullarımıza toplamda 4 bin adet futbol, voleybol ve basketbol topunun yanı sıra 6 bin adet forma dağıttık. Ulaşımı sıkıntılı birçok okul yolumuzu, çocuklarımızın daha güvenli bir şekilde okullarına ulaşması için, köprüler ve asfalt yollarla yeniden dizayn ettik. Tamamen modern araç gereçlerle donatılmış, konusunda uzman eğitmenlerin istihdam edildiği Atakent Kreşimizin açılışını yaptık ve çocuklarımızı bu kreşten faydalandırdık." 

Aktif sosyal belediyecilik 
Başından beri halka iç içe şeffaf, ulaşılabilir belediye olmanın sözünü verdiklerini hatırlatan Başkan Kocaispir, “Beyaz masa hizmetimizden 47 bin vatandaşımız bize ulaştı ve sorunlarını ilettiler. Bu sorunlar ilgili birimlere ivedilikle ulaştırıldı ve gereken ilgi ve alaka gösterildi. 107 mahallemizin hepsini gezerek vatandaşlarımızın sorunlarını doğrudan dinledik. Bu gezilerde çocuklarımıza toplamda 10 bin adet oyuncak, oyun seti ve forma dağıttık. Kurduğumuz çağrı merkezi sayesinde bize ulaşan 27 bin vatandaşımızın sorunlarına anında çözüm bulmaya çalıştık. 107 mahalle muhtarımıza bilgisayar ve yazıcı desteğinde bulunduk. Sürekli iletişim halinde olduğumuz muhtarlarımızla bölgesel sorunlara anında müdahale ettik. Yüreğir’de Hoş geldin bebek hizmetimiz ile 4 bin yeni doğan bebeğimize hoş geldin bebek paketi dağıttık. Evde yaşlı bakım konusunda sosyal hizmetteki arkadaşlarımız aralıksız çalışarak 2 bin 
690 yaşlımızın evinde bakım, temizlik ve tıraş gibi ihtiyaçlarını karşıladı. Zor durumda olan yaşlı ve bakıma muhtaç hastalarımızı hastanelere götürdük, işlemlerini yaptık ve taburcu edildikten sonra evlerine ulaştırdık. Tüm cenazelerimize çadır, sandalye, masa, çay, bardak, ve şeker desteğinde bulunduk" diye konuştu.