Koncuk: Aladağ-Akören Yolu artık bitsin

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Aladağ-Akören Yolu sorununu meclis gündemine taşıdı. Koncuk, Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'ın cevaplaması amacıyla da bir soru önergesi verdi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Aladağ-Akören Yolu sorununu meclis gündemine taşıdı. Koncuk, Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın cevaplaması amacıyla da bir soru önergesi verdi.
Koncuk soru önergesi ile ilgili şunları söyledi. ‘Adana-İmamoğlu) Ayrım-Aladağ yolu 57,6 km uzunluğunda olup 37 km’si sathi kaplamalı tek yol seviyesinde tamamlanarak trafiğe açılmıştır.Aladağ-Akören arası yol yapımı ne zaman bitecektir? Bitimi ile ilgili bir tarih verebilir misiniz? Diye sordum. Aldığım yanıt ise aynen şöyle oldu. Kalan kesimde ihale devir işlemleri yapılarak 03.07.2019 tarihinde işi devralan firma ile sözleşme imzalanmıştır. 2019 yılı Yatırım Programına göre işin bitim tarihi 2021 olup  çalışmalar program doğrultusunda devam etmektedir.”
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Vatandaşlarımız yolun eski ve kötü olması nedeniyle ulaşımda zorluklar yaşamakta, kaza tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır. Bunun yanı sıra yolun eski olması ulaşımı aksatırken ticaret, eğitim gibi sosyoekonomik hayatı sekteye uğratmaktadır. 2015’te başlayan yolun bitirilmesi beklenirken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının vaat ettiği gibi yeni tarih olan 2021 yılında bitirileceğini umut ediyorum ve konunun takipçisi olacağım.” dedi.