Köprülü'de bir çökme hikâyesi yaşanıyor

Yüreğir ilçesinin Köprülü Mahallesi'nin 2013 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Afet Riskli Alan ilan edildiğini belirten CHP Adana eski Milletvekili ve gazetemiz yazarı Turgay Develi, 29 hektarlık kupon arazi üzerinde Diyanet İşler Başkanlığı'nın tabiri caizse çökme yöntemi uygulamaya çalıştığına işaret edip bu konuda tüm yetkililere çağrıda bulundu. 'İnsanları mağdur etmeyin'

Yüreğir ilçesinin Köprülü Mahallesi’nin 2013 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Afet Riskli Alan ilan edildiğini belirten CHP Adana eski Milletvekili ve gazetemiz yazarı Turgay Develi, 29 hektarlık kupon arazi üzerinde Diyanet İşler Başkanlığı’nın tabiri caizse çökme yöntemi uygulamaya çalıştığına işaret edip bu konuda tüm yetkililere çağrıda bulundu. “İnsanları mağdur etmeyin”
TEHLİKE DEVAM EDİYOR
Develi, bahse konu Köprülü Mahallesi’ndeki 29 hektarlık kupon arazide Selanik göçmenlerinin ağırlıklı olarak ikamet ettiklerini belirterek “Burada yoksul insanlar oturuyor. İnsanların evleri Devletin Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Mütevelli Heyet Başkanı olduğu Vakfının göz diktiği ortaya çıktı. İlk saldırı şimdilik bertaraf edilse de tehlike devam ediyor.” Dedi.
YÜREĞİR BELEDİYESİ YARDIM ETTİ!
AK Parti eski Milletvekillerinden Mehmet Metiner’in Diyanet tarafından çökme olarak nitelendirilen bu gelişmelerde yerini aldığını da yazısında dile getiren Turgay Develi, Yüreğir Belediyesi’nin de bu sürece katkı koyduğunu kaydetti. Yüreğir Belediyesi’nin DOP kesintisinin infiale neden olduğunu belirten Develi, askı sürecinde itirazlarında yaşandığına değindi.
DEVELİ’DEN ÖNERİLER
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, hiçbir maddi temeli olmadan afet riskli ilan edilen bölgenin kendi dinamiği ile dönüşmesi için, plan yapma yetkisini, yeniden yerel yönetimlere devretmesini öneren Develi,  Diyanet İşleri Başkanlığı, din, iman diyerek yoksul vatandaşların mülklerine çökme gayretinden uzak durmasını istedi. Develi, “Aksi halde olacakları buradan söyleyeyim; Bu haksızlık ve zulüm iki sonuç doğuracaktır.” dedi.
 

Köprülü Yüreğir