Kozan'a Ermeni Mezalim Anıtı yapılacak

Kozan Belediyesi Ekim ayı Olağan meclis toplantısında Konuşan Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan Ermenilerin Kozan'da çok zulüm ve mezalim yaptığına dikkat çekerek Ermeni mezalimini anlatmak amacı ile Mezalim anıtı yapılacağını söyledi.

Kozan Belediyesi Ekim ayı Olağan meclis toplantısında Konuşan Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan Ermenilerin Kozan’da çok zulüm ve mezalim yaptığına dikkat çekerek Ermeni mezalimini anlatmak amacı ile Mezalim anıtı yapılacağını söyledi.
Ekim ayı olağan meclis toplantısı Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Meclisi salonuna Türk bayrağının yanı sıra Azerbaycan bayrağı da asılarak Azerbaycan‘ın yanındayız mesajı verildi.
Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ; “ Kozan Belediye Meclisinin 06.12.2006 tarihinde Sözde Ermeni anıtı Soykırımı iddialarını kınamak amacı ile Kurtuluş anıtı yapılaması konusunda Meclis kararının olduğunu belirterek Mezalim anıtı ile birlikte Ermenilerin Türklere nasıl eziyet ettiklerini gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu söyledi.”
Başkan Özgan;  Anıtın Aslanpaşa Mahallesi Aşağı çarşı caddesi ile Şahin sokağın birleştiği yol ve meydan olarak kullanılan meydan içerisine Kuruluş anıtının yapılacağını belirtti.


Kozan’a Ermeni Mezalim Anıtı yapılacak