Kozan Belediyesi yeni bir şirket kuruyor

Kozan Belediyesi'nin dün toplanan meclis oturumunda gündemde olan iki önemli konu vardı. Belediye başkan yardımcısı olarak atanan 2 ismin maaşlarının asgari ücrette kalıp kalmayacağı, diğeri ise belediye İmar A.Ş'nin yanında ikinci bir şirketin kurulup kurulmayacağıydı.

Kozan Belediyesi’nin dün toplanan meclis oturumunda gündemde olan iki önemli konu vardı. Belediye başkan yardımcısı olarak atanan 2 ismin maaşlarının asgari ücrette kalıp kalmayacağı, diğeri ise belediye İmar A.Ş’nin yanında ikinci bir şirketin kurulup kurulmayacağıydı.
BAŞKAN YARDIMCILARI ASGARİ ÜCRETTEN MAAŞ ALACAKLAR
Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanan Ruhi Gül ve Süleyman Şenoğul’un maaşlarının asgari ücretten verilmesine ait daha önce alınan karara Başkan Kazım Özgan itiraz ederek konuyu yeniden meclise getirmişti. Yetkisini kullanan Kazım Özgan’ın meclise getirdiği gündem maddesinde başkan yardımcılarının maaşlarının nüfusa orantılı olarak civar ilçelerdeki maaşlara yakın verilmesi teklifiydi. Konu komisyonlara sevk edilirken, Kazım Özgan’ın karşısındaki muhalif meclis üyelerinin tavrı ‘asgari ücret’ konusunda oldu ve maaşların yükseltilmesine izin verilmeyeceğine ait bir görüntü ortaya çıktı.
KAZIM ÖZGAN ‘KOZBEL’ İSİMLİ ŞİRKETİ GÜNDEME GETİRDİ
Bu arada meclis gündeminde bir başka önemli konu daha yer aldı. Bu da belediyeye hibe edilen Kozbel isimli bir limitet şirketin konusuydu. Başkan Kazım Özgan bu şirketin oluşumu konusunda kendisine yetki verilmesini meclisten istedi. Başkan Özgan, İmar Limitet Şirketi’nin borç yükü altında olduğunu, kısa zamanda ayağa kalkmasının mümkün olmadığını, iş ve işlemlerin bu şirket aracılığıyla daha hızlı yapılacağını meclise anlattı. Yönetim kurulunda da mecliste grubu partilerden birer kişinin görev almasını önerdi.
İMAR A.Ş’DEN KAÇ KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARDINIZ?
Kazım Özgan’ın bu açıklamasından sonra mecliste tartışma yaşandı. MHP’li Meclis Üyesi Yusuf Eroğlu Başkan Kazım Özgan’a Kozan Belediyesi İmar A.Ş’den ne kadar personel çıkardığını sordu. Başkan Kazım Özgan’da 100 civarında kişinin çıkarıldığını ve garibanlara dokunulmadığını ifade etti. İlgili şirket maddesi ise komisyonlara sevk edildi.