Kozan'da parka görkemli açılış

Kozan Belediyesi geçtiğimiz ay tamamladığı 7 bin 200 metrekarelik parkı görkemli bir tören ve iftar programıyla açtı.

Kozan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 4 buçuk ayda tamamlanan Karacaoğlan Mahallesindeki parkın açılışına binlerce vatandaş katıldı. Parkın açılış kurdelesini İlçe Kaymakamı Şafak Gürçam, Belediye Başkanı Musa Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çoban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Eroğlu, Merkez Mahalle Muhtarları, Kırsal Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar birlikte kesti.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk'ün ev sahipliğinde düzenlenen açılış töreni ve iftar programında ilk konuşmayı mahalle muhtarı Sinan Görüş  yaptı. Muhtar Görüş Başkan Musa Öztürk'e  ve belediye ekiplerine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. 

Karacaoğlan Mahallesi çocuk parkının Mahallemize ve Kozan'a hayırlı olmasını dileyen Başkan Öztürk, belediye hizmetlerinin ve yatırımlarının artarak devam edeceğini söyledi. Öztürk açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi; " Göreve geldiğimiz günden bu yana 4 yılı alnımızın akıyla geri de bıraktık.  Geçen bu süre zarfında hizmetlerimize ara vermeden devam ettik. Ağlıboğaz mahallemizde Hayat Boyu Eğitim merkezimizi açtık ve bu merkezde her yıl  450 tane  kadınımıza Mesleki eğitim kursu veriyoruz. Eğitim gören 450 kadınımız kimseye muhtaç olmadan almış olduğu eğitim sayesinde Ekonomide bende varım diyerek KOSGEB'den 50.000 TL girişimci desteği  alarak meslek sahibi oldu. Bu şekilde iş yerine açmış olan kadınlarımıza  huzurunuzda başarılar diliyorum.
 
Kozan'ın altyapı sorununa değinen Öztürk, Kozan da eskiden alt yapımı vardı dedi. Öztürk her yağmur sonrası Saimbeyli Caddesinden, Şıh Efendi Bulvarından geçebiliyor muydunuz? Drenaj kanalı ve yeraltı suları meselesi bizim dönemimizde tamamlandı. Kozan'a yılların hayalini getiriyoruz yani doğalgazı. Ekipler aralıksız çalışmalarına devam ediyor. Etap etap 3 yıl içerisinde doğalgazın ulaşmadığı ev kalmayacak. Çünkü doğalgaz medeniyet demektir. Belediye encümen üyelerimin de hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim bu süreçte bizlere destek oldukları için. 
Akdam-Mansurlu yolunun 25 yıldır takibini yapıyorum.  Gerek Cumhurbaşkanımız gerekse Adana valimizin de gündeminde bu yol.  İnşallah kısa zaman da yapımına başlanacak.
 
Hizmeti Engellemeye Kimsenin Gücü Yetmez
 
İller Bankasından 30 Milyon TL  kredi talep ettik. Kredi nitelikle kurumlara verilir. Bazıları Musa Öztürk başarılı olmasın, Belediye hizmet üretmesin diye engellemelere kalkıştılar. Gerek meclis üyelerimizi tehdit ettiler gerekse akıl oyunları uyguladılar. Fakat sağ duyu galip geldi. Şunu herkes bilsin hizmete kimse engel olamaz. Hizmetin önünde kimse duramaz. Çünkü bu para Musa Öztürk'ün cebine girmeyecek.
Eskiden 2014’e kadar tüm köyler, Köy Hizmetlerine sonra da Özel İdareye bağlıydı. Çıkan Büyükşehir Belediye yasası ile köylerde Kozan'a bağlandı. Ama gelirimizde bir değişme olmadı aksine düştü. Bu kredi ile gerek köylerimize gerekse ilçe merkezimize hizmet götüreceğiz.
Hizmet götürmek içinde iş makineleri alacağız.  Kozan'ımızın 5000 yıllık tarihi var. Peki Belediye binası Kozan'a yakışıyor mu? Hani Devlet dairelerine gideriz de yangında ilk kurtarılacak diye yazar belediye binası da depremde ilk yıkılacak yerlerden biridir.
 
Bizim Kavga İle İşimiz Yok
 
Benim felsefem size hizmet etmek kavgayla dövüş ile de bizim işimiz yok. Benim geçmişim polis müdürlüğünden gelme. Fazlasını anlatmaya lüzum yok.  Ben kimseyle kavga etmedim kavga etmeyi de hiç sevmem. Kavgayla da işim olmaz. Benim Kavgam sizlere hizmet etmek, Kozan'a hizmet etmek. Bunun için kavga ederim. Hakkınız için kavga ederim. Çünkü o yetkiyi bana siz verdiniz hesabını da önce Allah sonra siz soracaksınız.
 
Parkları Biz Yaptık Sahip Çıkacak Olan Sizlersiniz
 
Bizim zamanımızda park felan yoktu. Bir millet bahçesi vardı. Orada da büyüklerden bize sıra da gelmezdi.  Ama şimdi çocukların parklarda oynayışlarını  görünce kıpır kıpır ediyor. Çocuklarımız için yapılan hizmetler helal olsun feda olsun.  Çocuklara da küçük bir nasihatim var. Buralar sizin biz yaptık siz sahip çıkın. Bu parkın yapılışı esnasında bizden  yardımlarını esirgemeyen Altıparmak ailesine ve bizim gibi kırsal kesimde büyümüş Hikmet saygılı abimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi.
 
Başkan Öztürk son olarak bizim felsefemiz de durmak yok dedi. Kozan'ımıza Kozanlımıza hizmette durmayacağız. Yeter ki desteklerinizi esirgemeyin dedi.
 
Program sonunda parkın yapımında destek olan Hikmet Saygılı ile Turan Altıparmak ve ailesine kozan Kaymakamı Şafak Gürçam plaket takdim etti.

Kozan belediye park