Kozan'da turunçlara bakım ve yenilemeler yapılıyor

Tema Vakfı Kozan İlçe Sorumluluğu ve Kozan Belediyesi işbirliği ile caddelere turunç fidanı dikimi yapıldı.

Tema Vakfı Kozan İlçe Sorumluluğu ve Kozan Belediyesi işbirliği ile caddelere turunç fidanı dikimi yapıldı.
 İlk olarak ışıklı cadde olarak bilinen Şehit Hüseyin Soydan Caddesi üzerindeki kuruyan ya da çeşitli sebeplerle yok olan ağaçlar yerine tekrar turunç fidanları dikilerek eksik kalan yerler tamamlandı. Mevcut ağaçların da bakımları yapıldı.
 Yaptıkları etkinlikle ilgili bilgi veren Kozan Tema İlçe Sorumlusu Derya Deniz şunları söyledi:"Kozan'ımızın simgesi haline gelen ve caddelerimizi süsleyen Turunç Ağaçları çeşitli nedenlerle zaman içerisinde bir kısmı yok olmuş. Tema olarak belediyemizden eksilen ağaçların yerine yenilerinin dikilerek oluşan gediklerin tamamlanması talebinde bulunmuştuk. Talebimize olumlu yanıt veren Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın talimatı sonucunda Park Bahçeler Müdürlüğünün temin ettiği fidanlar ve personelleri ile birlikte gerçekleştirdikleri dikim etkinliğine destek verdik. Cadde boyunca belediye personellerince 70 adet turunç fidanı dikildi. Önümüzdeki günlerde Irmak ve Saimbeyli Caddelerindeki boş yerler de fidan dikilerek tamamlanacak. Vatandaşlar olarak ilçemizin simgesi haline gelmiş bu güzellikleri korumak ve sahip çıkmak hepimizin görevi. İlçemizi ziyarete gelen misafirlerimiz için çok güzel görüntüler oluşturan turunç ağaçlarını daha da yaygınlaştırmak ve yeni caddelere farklı çeşitler yerine trafikte görüşe de engel olmayan bu ağaçlarla renklendirmek görsellik olarak ta şehrimize değer katar.
Kozan'ımızın çehresinin güzelleşmesini sağlayacak olan bu etkinliği gerçekleştiren Kozan Belediyesi Başkanı Kazım Özgan'a, faaliyeti bizzat yerinde bulunarak gerçekleştiren Park Bahçeler Müdürü Fatih Ateş ve personelleri ile Tema gönüllüsü arkadaşlarımıza teşekkür ederim." dedi.
 
Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ise, "Tema Vakfı Kozan İlçe Sorumlusu Derya Deniz'in talepleri sonrasında Kozan'ımızın simgesi olan Turunç ağaçlarının belirli alanlara dikimi için çalışma başlattık. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz mevcut parklarımızda da Turunç Ağacı dikimi başlattı. İlk olarak Mahmutlu Mahallesi Tepe Parka 20 adet Turunç Ağacı dikimi yapıldı. Yine Hasan Hüseyin Soydan Caddesi'nde her ne kadar büyükşehir sorumluluk sahasında olsa da "Kozan Bizim Kozan" düşüncesiyle il-ilçe sorumluluk alanı ayırımı yapmadan gerekli desteği veriyoruz. Hedefimiz yeşil bir Kozan oluşturmaktır. Asil Kozan halkından isteğimiz dikilen ağaçları korumasıdır." diye konuştu.