Kozan'ın girişine 300 adet "Turunç Ağacı "dikildi

Kozan Kent Konseyi'nin girişimi ile Kozan Kaymakamlığı ve Kozan Belediyesinin destekleri ile 300 turunç ağacı Kozan'ın Adana girişinde bulunan Mansurlu kavşağında ki refüjlere dikildi.

Kozan Kent Konseyi’nin girişimi ile Kozan Kaymakamlığı ve Kozan Belediyesinin destekleri ile 300 turunç ağacı Kozan’ın Adana girişinde bulunan Mansurlu kavşağında ki refüjlere dikildi.
Turunç ağacı dikim etkinliğine Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kent Konsey başkanı Derya Tüfekli, İlçe Jandarma Komutanı Nuh Anacık, İlçe emniyet müdürü Ferdi Büyükatak, İlçe Tarım Müdürü Ömer Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Bayar ve çok sayıda birim müdürü katıldı.
Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam Kozan’ımız narenciyemiz ile bir marka. İlçemizi sembolize eden narenciye ile karşılamak istiyoruz misafirlerimizi Adana girişi kavşağımıza refüjlere ekimini yapıyoruz. İlçemiz girişlerinde olan ve bunun devamı için ekimlerimizi yapıyoruz. Bunları korumak ve bakmakta çok önemli.  İlçemize hazırlı olsun” diye konuştu.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan; “ Turunç ilçemizin doğal ürünü, Kozan’ımızın markası Kozan’ın her cadde ve sokağında Turunç ağacı var. Bugünde Bizim desteklediğimiz 300 Turunç ağacını burada toprakla buluşturduk. İnşallah vatandaşlarımızın da koruyacağına inanarak emeği genlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Kent Konseyi Başkanı Derya Tüfekli ilçemiz için daha iyi ne yapabiliriz diyerek bu projeyi hayata geçirdik diyerek Turunç’a çok nem veriyoruz. Gıda olarak ta yarışmalarda düzenleyeceğiz. Kentimiz girişlerini daha güzel bakımlı hale getirmek istiyoruz. Adana Yolu çarşımızda bu fidanları dikenlere de çok teşekkür ediyoruz. Bize bu vizyonu onlar kattı aslında” dedi.