Kozan'ın tarihi ve değerleri çocuklara anlatılacak

Kozan'da Kozan Kaymakamlığı Kozan Kent Konseyi işbirliği ile 7 Kaleli tek şehir olan ve Efes'in 5 katı büyüklüğündeki tarihi antik kenti gelecek nesillere anlatmak için çocukların kitaplarına yansıtıldı.

Kozan’da Kozan Kaymakamlığı Kozan Kent Konseyi işbirliği ile 7 Kaleli tek şehir olan ve Efes’in 5 katı büyüklüğündeki tarihi antik kenti gelecek nesillere anlatmak için çocukların kitaplarına yansıtıldı.
15 Şubatta yeniden kapılarını aralayacak köy okullarında okuyan çocukların Kozan’ın değerlerini ve tarihini eğlenerek öğrenecekleri kitaplara yansıtan Kozan Kent Konseyi Kozan ve çevre ilçelerin önemli simge yerlerinden karakalem çalışmalarının yapıldığı boyama kitabı son hazırlıklarını tamamladı. 
Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ve beraberindeki ilçe protokolü  asayiş toplantısı sonrasında Kent Konseyi Başkanı Derya Tüfekli, Kozan Organize Sanayi Müdürü Fatih Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Gül ile bir araya gelerek Kozan’da bahar ayında koronavirüs tedbirleri kapsamında başlayacak olan turizm sezonu ve ilçenin gençlerinin geleceğine yönelik hazırlanacak projeler kapsamında bir araya geldi. 2021 Yılının Kozan’ın turizmde parlayan yıldız olması için koronavirüs tedbirleri kapsamında eko turizm, masaya yatırılırken yatırımcıların tarım arazilerini ekonomiye kazandırması ve verilebilecek destekler konusunda istişarelerde bulundu. 
Kozan Kent Konseyi Başkanı Derya Tüfekli Kozan’da gelecek nesillere Kozan’ın tarihinin anlatılması ve doğa sevgisinin aşılanması için 4-8 yaş çocuk grubuna özel boyama kitabı çalışması yapıldığını belirterek turizm ve organik tarımında Adana ilçeleri arasında fark oluşturan ilçe konumuna gelmesi için proje hazırlıkların sürdüğünü kaydetti. 
Kaymakam Şafak Gürçam, “İlçemiz Adana’nın doğası ve tarımı ve tarihi ile nadide ilçelerinden biri. İlçemizde çocuklarımıza bu bilinci aşılayarak ve bölge yatırımcılarının dikkatini Kozan’a çekmek için bir çok proje görüşmesi için bir araya geldik. Koronavirüs tedbirleri kapsamında esnafımızın, üretecimizin üreten kadınlarımızın ve bölgemizin kalkınması için devletimizin desteği ile ilçemizi geliştirmek için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz” dedi.