Kozan 'meclis salonu' istiyor

Kozan Belediyesi Meclis Binası'nın düzensizliği üyelerin motivesini bozuyor.

Adana’nın Kozan İlçesi’nin Belediye Meclis oturumlarının yapıldığı binanın fiziki koşullarının yetersizliği nedeniyle meclis üyelerinin sıkıntı yaşadıkları ve üyelerinde bu anlamda motivelerinin bozulduğu belirtiliyor.
BAŞKA BİR ÖRNEK YOK!
Başkan Kazım Özgan’ın yeni döneminde belediye meclis oturumlarının yapıldığı odanın en azından yeni bir binanın kazandırılacağı tarihe kadar meclis usulüne uygun olarak dizayn edilmesini isteyen meclis üyeleri, ‘orta yerde meddah gibi kürsü olmadan, meclis üyelerine yüzümüzü, başkana ise sırtımızı dönerek konuşup kayıt altına alınmada zorluk çeken konuşmalarımızı yapıyoruz. Başkan tek masada oturup katip üyeleri de ayrı bir masada oturtmak doğru yöntem değil. Divanda yer alan isimler birlikte otururlar. Emsal olarak diğer şehirlerin meclislerine bakmak lazım. Örneğin Büyükşehir Belediyesi’nin oturum şekline bakmak lazım’ dediler.
GURUPLARIMIZ BELLİ DEĞİL
Partilerin guruplarının dahi belli olmadığını, meclis üyelerinin sinema seyreder gibi bir diziliş ile meclis üyeliği görevini yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Kozan Belediyesi’nin meclis üyeleri, ‘belediyenin hizmet binası yetersiz. Bunu biliyoruz. Bu demek olmuyor ki meclis binasının oturum düzeni de böyle olsun. Başkan Kazım Özgan’ın acilen bir belediye meclis oturum düzeninin nasıl olacağı yönünde en yakın Büyükşehir Belediyesi, Seyhan veya Çukurova Belediyelerinin oturumlarını örnek alması ve bizim belediye meclis oturum düzenimizi düzenlemesini istiyoruz. Meclis üyesi orta yere çıkıp konuşacağı konuyu buradan kendi ses tonu ile kayıtlara geçirmede zorluk çekerek üyelik yapmak zorunda kalıyor’ diyerek eleştirilerini dile getirdiler.
DİKKATE ALACAKLARINI SÖYLEDİLER
Bu arada Kozan Belediyesi’nin yetkililerinin ve Başkan Kazım Özgan’ın meclis oturumlarının yetersizliğinden bilgi sahibi oldukları, belediye hizmet binasının yapılmaması ve var olan binanın kullanılmasından kaynaklı imkanlar ile ancak bu kadar bir meclis oturumunun gerçekleştiğini ifade ettikleri, meclis üyelerinin bu taleplerinin dikkate alınarak önümüzdeki günlerde iyileştirmelerin yapılması adına bir gayret sarf edeceklerini söylediği kaydediliyor.