Kozan turizmin merkezi olma yolunda

Adana'nın Kozan ilçesinin turizm değerlerinin tanıtımı, şehir ekonomisine katkısının artırılması amacıyla Kozan Belediyesi yoğun bir mesai harcıyor. Kozan'ın tarihi ve turistik yerlerinin restoresi, bakım ve onarımını gerçekleştiren Kozan Belediyesi, tarihi konakları da ilçeye kazandırmaya devam ediyor.

 Adana’nın Kozan ilçesinin turizm değerlerinin tanıtımı, şehir ekonomisine katkısının artırılması amacıyla Kozan Belediyesi yoğun bir mesai harcıyor. Kozan’ın tarihi ve turistik yerlerinin restoresi, bakım ve onarımını gerçekleştiren Kozan Belediyesi, tarihi konakları da ilçeye kazandırmaya devam ediyor.
Kozan’ın turizmin merkezi olması adına büyük gayretler gösteren Kozan Belediyesi, ilçenin tanıtımına önem vererek gazetecilere bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Tanıtım toplantısında Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Başkan Vekili Soner Uzun, Başkan Yardımcıları Ruhi Gül, Arif Dağlı ve Süleyman Şenoğul, Dış İlişkiler Müdürü Ahmet Korkut ile Basın Danışmanı Erol Karaoğlan Adana’dan ilçeye gelen gazetecilere Kozan’ın tanıtımı konusunda bilgiler vererek katkı koydular.
Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, ilçenin turizmin merkezi olması adına bütün imkanları seferber ettiklerini ve ilçenin tanıtımı adına büyük gayretler içinde olduklarını ifade ederek “Çok önemli mesafeler aldık. Kozan’a gelen insanların memnun ayrılmaları adına da elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kozan’ı görmek adına tüm Türkiye halkımızı ilçemize davet ediyoruz. Onlara misafirperverlik örneği göstererek ilçemizde ağırlamaktan şeref duyarız” dedi. Başkan Özgan, yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.
Arıkan Konağı başta olmak üzere tarihi konakların restore edilerek otantik şekilleriyle turizme açıldığından bahseden Belediye Başkan Vekili Soner Uzun, ilçede dizi çekimlerinin yapılmasının Kozan’ın tanıtımına önemli katkılarının olduğuna işaret etti.
Dış İlişkiler Müdürü Ahmet Korkut ise ilçeyi tanıtmaya yönelik olarak hazırlanan sosyal medya çalışmalarını, reklam spotlarını basın mensuplarıyla paylaşarak turizm adına alınan mesafeden örnekler sundu. Dizi oyuncularının Kozanla ilgili duygu ve düşünceleriyle süslenen tanıtım filmlerinden kesitler izletildi.
Kentteki tarihi konakların restore edilerek turizme kazandırılmasından kaynaklı gezi turu ve Kozan Barajı’ndaki tekne turunun ardından tanıtım toplantısı sona erdi.