Kriz yaşamadığımız sektör kalmadı

- İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun, Türkiye'nin yaklaşık 4 yıldır partili cumhurbaşkanlığı sistemiyle yönetildiğini ifade ederek, "2018'den bugüne kadar geçen sürede kriz yaşamadığımız hiçbir sektör, hiçbir alan kalmamıştır. Mevcut sistem, demokrasinin özü olan güçler ayrılığı yerine güçler birliğine dayanan keyfi bir tek adam rejimine dönüşmüş durumdadır'' dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun, Türkiye'nin yaklaşık 4 yıldır partili cumhurbaşkanlığı sistemiyle yönetildiğini ifade ederek, "2018'den bugüne kadar geçen sürede kriz yaşamadığımız hiçbir sektör, hiçbir alan kalmamıştır. Mevcut sistem, demokrasinin özü olan güçler ayrılığı yerine güçler birliğine dayanan keyfi bir tek adam rejimine dönüşmüş durumdadır’’ dedi.

Ergun, partisi tarafından bir otelde düzenlenen "Yerel Yönetimler İstişare Toplantısının" açılışında, bölgesel nitelikte üçüncü olan bu toplantıda, partilerinin yerel yönetimlerle ilgili politikalarını ve yerel yönetimlerin karşılaştıkları sorunları kapsamlı şekilde değerlendirip istişare edeceklerini söyledi.

Türkiye'nin yaklaşık 4 yıldır partili cumhurbaşkanlığı sistemiyle yönetildiğini ifade eden Ergun, şunları dile getirdi:

"2018'den bugüne kadar geçen sürede kriz yaşamadığımız hiçbir sektör, hiçbir alan kalmamıştır. Mevcut sistem, demokrasinin özü olan güçler ayrılığı yerine güçler birliğine dayanan keyfi bir tek adam rejimine dönüşmüş durumdadır. Türkiye, tüm alanlarda, uluslararası endekslerde göstergeler itibarıyla sürekli bozulma yaşamaktadır. Kişilerden bağımsız ifade ediyorum Türkiye bir dönem daha bu sistemi, partili cumhurbaşkanlığı sistemini taşıyamaz. Türkiye'nin artık bu takati, bu gücü kalmamıştır. Tam bir kurumsuzluk ve kuralsızlık rejimi ortaya çıkmıştır. Kurumlarımız bina olarak, personel olarak var ama yetkilerini kullanamıyor. Çünkü kurallar işlemiyor. Tam bir kuralsızlık. Hukuk düzeni, hukuk sistemi artık Türkiye'de adalet üreten bir sistem olmaktan çıkmıştır. Hiçbir kural uygulanmıyor. Bu da liyakatin ortadan kalkmasını sağlıyor ve gerçek anlamda Türkiye'nin beka problemine doğru gidiyor bu iş."

Ergun, demokrasi, hukukun üstünlüğü, temel hakların korunması, yolsuzluk algısı gibi göstergelerde devamlı geriye gittiğini ifade ederek, "Türkiye bu sistemi, bu keyfi uygulama sistemini, yani 'keyfokrasi' rejimini bir dönem daha taşıyamaz. Buna takati kalmamıştır." diye konuştu.

Millet İttifakı olarak Türkiye'yi güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçirmek için altı muhalefet partisi genel başkanının bir araya geldiğini ve bunun devam ettiğini ifade eden Ergun, "İYİ Parti olarak bunun taşıyıcı kolonu niteliğindeyiz." dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Toplantıya Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Gaziantep ve Kilis'ten milletvekilleri, yerel yönetimler birimlerinden teşkilat üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

kriz iyi parti