Kubbeli Han'da ''Geleneksel El Sanatları Sergisi''

Adana Geleneksel El Sanatları Kültür ve Turizm Derneği (AGET) tarafından Büyükşehir Belediyesi'nce Ramazan şenlikleri kapsamında Merkez Park'ta kurulan Kubbeli Han'da ''Geleneksel El Sanatları'' sergisi açıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan Şenlikleri kapsamında Merkez Park’taki 30 bin metrekarelik alanda kurulan Kubbeli Han renkli görüntülere sahne oluyor. Kıl çadırlarla oluşturulan Kubbeli Han’da 150 dükkanlık Çarşı, lunapark, konser alanı ve yiyecek meydanı yer aldı. Kubbeli Han’da geleneksel Ramazan kültürünü yansıtan tasavvuf müziği dinletileri, Aşuk-Maşuk, Kavuklu ile Pişekar, Arap Bacı ve Nigar Hatun, kukla ve gölge oyunu etkinlikleri Ramazan’ın ilk gününden itibaren Adanalılardan yoğun ilgi gördü.

Adana Geleneksel El Sanatları Kültür ve Turizm Derneği (AGET) tarafından  açılan ‘’Geleneksel El Sanatları’’ sergisi de vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Vatandaşlar, sergide yer alan  ahşap oymacılığı, sedef kakma, ahşap boyama, tel kırma, ebru, hat sanatı, kitre bebek,, yağlı boya resim, bakır işlemesi, ney imalatı, halk ozanı, saz - bağlama, 
otantik halı kilim, telkâri, tespih sanatı eserlerini ilgiyle izliyorlar.
Sergide sanatçılar tarafından, gerçekleştirilen canlı performansta halkın büyük beğenisini çekiyor. Serginin Ramazan’ın sonuna kadar açık kalacağı belirtildi.
 

Kubbeli Han AGET sergi